Wolff: «Δεν μας ταιριάζει τόσο το Μόντρεαλ»

×

Γιώργος Ανανίδας

Στη δεύτερη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος των κατασκευαστών ανέβηκε η Mercedes, μετά το διπλό βάθρο που κατέκτησε στο Grand Prix της Ισπανίας. Ο Toto Wolff ωστόσο, δεν αναμένει το ίδιο επίπεδο απόδοσης της W14 στο Μόντρεαλ.

Toto Wolff

Οι Lewis Hamilton και George Russell τερμάτισαν και οι δύο στο βάθρο στη Βαρκελώνη, πίσω μόνο από τον Max Verstappen, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας τους μέχρι τώρα στη σεζόν.

Η Mercedes έβαλε σημαντικές αναβαθμίσεις στην W14, στο Μονακό, «φορώντας» στο μονοθέσιο νέα ανάρτηση και επανασχεδιασμένα πλαϊνά τα οποία θυμίζουν τη φιλοσοφία της Red Bull Racing. Οι αναβαθμίσεις βοήθησαν πάρα πολύ τα «ασημί βέλη» στη Βαρκελώνη, καθώς οι Hamilton και Russell τερμάτισαν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους, δηλαδή τις Aston Martin και Ferrari.

«Το αποτέλεσμα στην Ισπανία, ήταν μία άξια ανταμοιβή για τις προσπάθειες όλων στο Μπράκλεϊ να μας φέρουν το νέο πακέτο αναβαθμίσεων στην πίστα. Χαρήκαμε πολύ με την απόδοση του μονοθεσίου και πλέον έχουμε μία νέα βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δουλέψουμε» δήλωσε ο επικεφαλής, Toto Wolff.

«Πρέπει όμως να διαχειριστούμε και τις προσδοκίες μας. Ήταν μία πίστα που ταίριαζε στο μονοθέσιό μας και πρέπει να περιμένουμε τους ανταγωνιστές μας δυνατότερους στους επόμενους αγώνες. Η απόσταση από τη Red Bull, είναι μεγάλη και θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά για να την “κόψουμε”. Παρόλα αυτά, μας αρέσει η πρόκληση» τόνισε εν συνεχεία ο Αυστριακός επικεφαλής.

«Τώρα, πάμε στο Μόντρεαλ. Με τις μεγάλες του ευθείες και τις στροφές χαμηλής ταχύτητας, δεν είναι μία πίστα που αναμένουμε να ταιριάζει στο μονοθέσιό μας, όπως ταίριαζε η πίστα της Βαρκελώνης».

«Όπου κι αν στέκεται ο ρυθμός του μονοθεσίου αυτό το τριήμερο, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα χαρακτηριστικά της πίστας όμως, θα μας δώσουν την ευκαιρία να μάθουμε ακόμα περισσότερα από την W14 και να “τροφοδοτήσουμε” την εξέλιξή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Toto Wolff.