James Vowles: «20 χρόνια πίσω» οι εγκαταστάσεις της Williams

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο James Vowles είναι ο άνθρωπος που έφυγε από τη Mercedes, για να ενισχύσει την αποδυναμωμένη ομάδα της Williams, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχηγού. Είναι γνωστές οι δυσκολίες της βρετανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, κυρίως οι οικονομικές. Αυτές έχουν επηρεάσει σαφώς την κατασκευή των μονοθεσίων, καθώς το εργοστάσιο δε διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Williams

«Υπάρχουν κάποια στοιχεία που βρίσκονται 20 χρόνια πίσω, το οποίο είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία αυτής της ομάδας,» εξήγησε ο Vowles. «Οι επενδύσεις ήταν μηδενικές για περίπου 20 χρόνια και μετά ήρθε μία εταιρεία επενδύσεων.»

Ωστόσο, ο Βρετανός κατανοεί ότι η Williams βρίσκεται σε μειονεκτικότερη θέση, σε σύγκριση με τη Mercedes, ως προς την εξασφάλιση χορηγών και πόρων. «Στη Mercedes μπορούσε να προσελκυστεί οποιοσδήποτε, με ένα μόνο τηλεφώνημα,» διαπίστωσε χαρακτηριστικά.

Η Williams βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με τον Alexander Albon να έχει κερδίσει μονάχα έναν βαθμό για την ομάδα, την ώρα που ο teammate του, Logan Sargeant, είχε αρκετές συγκρούσεις αλλά και μηχανικά προβλήματα στο μονοθέσιό του.