F1 Academy Discover Your Drive: To νέο πρόγραμμα εύρεσης ταλέντων

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Susie Wolff, η διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy, ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία της κατηγορίας, με στόχο την εύρεση περισσότερων ταλαντούχων κοριτσιών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Formula 1

Η πρωτοβουλία με τίτλο “F1 Academy Discover Your Drive” θα δώσει την ευκαιρία σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις που θα προωθήσουν τη γυναικεία συμμετοχή στο άθλημα, σε αρχάριο κι επαγγελματικό επίπεδο.

Το πρώτο πρόγραμμα εύρεσης ταλέντων θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, μέσω τον κατηγοριών karting, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες 6 περιοχές το 2023, μέχρι το 2024, όπου το εγχείρημα θα επεκταθεί σε 38.

«Με την “F1 Academy Discover Your Drive” θέλουμε να δημιουργήσουμε προσβασιμότητα στο άθλημα,» εξήγησε η Susie Wolff. «Θέλουμε να εμπνεύσουμε αυτήν τη γενιά, να δημιουργήσουμε προσβασιμότητα και ευκαιρίες για εκείνες, ώστε να εξελιχθούν.»

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3 από τους 7 συνολικά γύρους της F1 Academy φέτος. Τα τρία επεισόδια με τις καλύτερες στιγμές των αγωνιστικών τριημέρων είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για τους συνδρομητές του ΑΝΤ1+.