Τι εμπόδισε τον Adrian Newey να πάει στη Ferrari;

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Adrian Newey αποκάλυψε πως ο πειρασμός για να πάει στη Ferrari ήταν μεγάλος και μάλιστα είχε την ευκαιρία δις, τη δεκαετία του 1990. Ο λόγος που o Βρετανός μηχανικός αντιστάθηκε και δεν έκανε ποτέ το αποφασιστικό βήμα, δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι δεν ήθελε τα πολύ μικρά τότε παιδιά του να αλλάξουν ξαφνικά σχολείο.

Adrian Newey

Ο θρυλικός αεροδυναμιστής της Formula 1 και της Red Bull Racing, «έφτιαξε» αρχικά το όνομά του στη Leyton House, πριν πάει τελικά στη Williams το 1991. Εκεί, αυτός και ο Patrick Head διαμόρφωσαν μία τρομερή ομάδα τεχνικών που έκανε τη βρετανική ομάδα να κυριαρχεί στο άθλημα την εποχή εκείνη.

Με τη φήμη του να αναπτύσσεται ραγδαία, η Ferrari «χτύπησε την πόρτα» του Newey το 1993, ενόσω η Williams ήταν στην κορυφή της Formula 1. Η μετακίνηση στην Ιταλία όμως, ήταν πολύ μεγάλη για τον Βρετανό και τη νέα του οικογένεια, παρόλο που παραδέχτηκε πως ο πειρασμός ήταν μεγάλος.

«Δελεάστηκα έντονα από την προοπτική της Ferrari στο παρελθόν, είναι μία θρυλική μάρκα» αποκάλυψε ο Newey.

«Επικοινώνησαν μαζί μου το 1993 νομίζω και μετά το 1997, όταν πήγα στη McLaren από τη Williams. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Εκείνη την εποχή, τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά και δεν ήθελα να αλλάξουν σχολείο. Ειλικρινά, μακάρι να ήμουν είκοσι χρόνια νεότερος...» δηλώνει αναπολώντας ο Βρετανός μηχανικός.