Υπό πίεση ο Sergio Perez, του έστειλε «μήνυμα» ο Christian Horner

×

Γιώργος Ανανίδας

Καθώς η απόσταση από τον Max Verstappen αυξάνεται επικίνδυνα για τον Sergio Perez, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner πιστεύει πως αυτή η κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Μεξικανού.

Sergio Perez

Η νέα σεζόν επέτρεψε στον Perez να κάνει ένα «φρέσκο» ξεκίνημα και να κυνηγήσει τον τίτλο απέναντι στον Verstappen, κάτι που κανένας άλλος teammate του Ολλανδού δεν έχει καταφέρει. Τα πρώτα δείγματα, ήταν πολύ ελπιδοφόρα για τον Μεξικάνο, καθώς σημείωσε δύο νίκες στους πρώτους τέσσερις γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στο Μονακό όμως, ο 33χρονος πέρασε ένα εφιαλτικό τριήμερο, τερματίζοντας 16ος μετά το τρακάρισμα στις κατατακτήριες, την ώρα που ο ομόσταυλός του κέρδιζε το Grand Prix πανηγυρικά.

Αυτό ανάγκασε τον Perez να αλλάξει την «αποστολή» του προς το παρόν και να αφοσιωθεί στο να πάρει τους μέγιστους βαθμούς που μπορεί σε κάθε αγώνα. Η 4η θέση στην Ισπανία πάντως δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα, διότι ο Verstappen αυτή τη φορά δεν πήρε μόνο τη νίκη, αλλά και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, ανοίγοντας τη διαφορά στους 53 βαθμούς.

Ήταν ακόμα ένα δύσκολο τριήμερο αυτό στη Βαρκελώνη για τον δεύτερο οδηγό της Red Bull Racing. Αντί όμως να αφήσει τις πρόσφατες αναποδιές να τον ρίξουν ψυχολογικά, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner προτρέπει τον Μεξικάνο να χρησιμοποιήσει αυτές τις δυσκολίες, ώστε να αποβάλει την πίεση στην οποία έχει υποβάλει τον εαυτό του.

Christian Horner

Όταν ο Βρετανός τεχνικός ρωτήθηκε για το αν ο Perez διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής απέναντι στον Verstappen, απάντησε: «Αν κοιτάξουμε τη βαθμολογία τώρα, υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ τους και θέλω να πιστεύω πως αυτό θα του αφαιρέσει κάποια από την πίεση που νιώθει» τόνισε αρχικά ο Horner.

«Δεν έχει τίποτα να χάσει πλέον και πιστεύω ότι πρέπει να χαλαρώσει, να πάρει μία ανάσα και να οδηγήσει όπως όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί. Όπως έκανε στο Αζερμπαϊτζάν και στους πρώτους αγώνες της σεζόν. Σήμερα, η αναχαίτιση που πραγματοποίησε ήταν πολύ καλή και θα του δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, καθώς κατευθυνόμαστε στο Μόντρεαλ» ανέφερε ο επικεφαλής της Red Bull Racing.