Ferrari: Δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα θέματα του μονοθεσίου

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur παραδέχτηκε πως η ομάδα του Μαρανέλο έχει σοβαρό πρόβλημα κατανόησης ως προς το πως μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοση του μονοθεσίου της.

Ferrari

Το ιταλικό μονοθέσιο έχει αποδειχθεί γρήγορο σε διάρκεια ενός γύρου, γεγονός που αποδείχθηκε ξανά στην Ισπανία, όπου ο Carlos Sainz κατετάχθη 2ος για τον αγώνα. Παρόλα αυτά, η Ferrari συνεχίζει να δυσκολεύεται πολύ στους αγώνες, με το μονοθέσιο να συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά σε κάθε γόμα ελαστικών που χρησιμοποιεί.

Στη Βαρκελώνη, ο Sainz έπεσε στην 5η θέση μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ ο ομόσταυλός του, Charles Leclerc δεν μπόρεσε να τερματίσει παραπάνω από την 11η θέση, μετά την εκκίνησή του από το pitlane. Και οι δύο οδηγοί ωστόσο, αντιμετώπισαν ένα δύσκολο μονοθέσιο.

«Πιστεύω ότι το κυρίως θέμα μας δεν είναι ο ρυθμός μας σε έναν γρήγορο γύρο ή κάποια περίεργη στροφή της πίστας. Το κυρίως θέμα μας, είναι η σταθερότητα» τόνισε αρχικά ο επικεφαλής, Fred Vasseur.

«Του Charles το μονοθέσιο για παράδειγμα, μεταξύ του πρώτου και του τρίτου σετ ελαστικών, όπου έβαλε την ίδια γόμα. Το πρώτο ήταν εντελώς ακατάλληλο και το τελευταίο απλά “οκ”. Και ο Carlos, αφού είχε καλό ρυθμό με το πρώτο σετ, καλό ρυθμό με το τελευταίο, στο μεσαίο σετ ελαστικών έχασε περίπου 15-20 δευτερόλεπτα από τους αντιπάλους» αποκαλύπτει ο Γάλλος τεχνικός.

«Το πρόβλημά μας είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσεις και να το διορθώσεις, επειδή δεν είναι πάντα το ίδιο πρόβλημα» δήλωσε απογοητευμένος ο Vasseur.