O Carlos Sainz παραδέχεται ότι «δεν άξιζε» να παλέψει με τις Mercedes

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το Grand Prix της Ισπανίας αποτέλεσε ένα ακόμη δύσκολο τριήμερο για τη Ferrari. Ο Carlos Sainz μπόρεσε μεν να εκκινήσει από τη δεύτερη θέση, αλλά ο teammate του, Charles Leclerc, αναγκάστηκε να εκκινήσει από το pitlane. Ο Ισπανός προσπάθησε να διατηρήσει τη θέση του στον αγώνα, όμως οι νέες αναβαθμίσεις της Mercedes φάνηκαν ανώτερες, με αποτέλεσμα να περάσει πέμπτος τη γραμμή του τερματισμού.

Carlos Sainz

«Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα μεγιστοποιήσαμε όλα όσα είχαμε,» εξήγησε ο Ισπανός. «Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στην εκκίνηση και στον ρυθμό αγώνα. Είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να αμυνθώ καλύτερα απέναντι στη Red Bull και τις δύο Mercedes, επειδή ήταν ταχύτερες από εμάς.»

Ο Sainz παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι δεν είχε κάποιο νόημα να αμυνθεί περαιτέρω. «Δεν άξιζε καν να παλέψω μαζί τους, γιατί θα με περνούσαν ύστερα από έναν ή δύο γύρους. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, αλλά δυστυχώς αυτά διαθέτουμε τώρα,» ολοκλήρωσε.

Η Ferrari βρίσκεται ακόμη στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, 34 βαθμούς πίσω από την Aston Martin και 52 από τη Mercedes.