GP Ισπανίας: Το 3/3 ο Verstappen, ταχύτερος ακόμα και στο βροχερό FP3

×

Γιώργος Ανανίδας

Απόλυτος κυρίαρχος και στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός σημείωσε γρήγορα τον καλύτερο χρόνο με τη μαλακή γόμα, «γράφοντας» 1:13.664. Η βροχή που επήλθε όμως αργότερα, δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον ανταγωνιστεί και φυσικά ούτε στον ίδιο να βελτιώσει. «Χρυσή» ευκαιρία ωστόσο για τις ομάδες, που είδαν τι μπορούν να κάνουν με τα ενδιάμεσα ελαστικά, υπό συνθήκες ασθενούς βροχής.

Max Verstappen

Σχεδόν αποκλειστικά τη μαλακή γόμα είδαμε στο FP3 στο Μοντμελό. Πλην των δύο Alpine που επέλεξαν τη μέση γόμα, το υπόλοιπο grid δούλεψε με τα μαλακά, με στόχο να θέσει τον ρυθμό του για τις κατατακτήριες δοκιμές του απογεύματος.

Από κοντά τον χρόνο του Verstappen ακολούθησε στα 2,5 δέκατα ο ομόσταυλός του, Sergio Perez. Ίσα που σημείωσε χρόνο ο κάθε οδηγός, καθώς ο Logan Sargeant βγήκε μόλις δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα, στην αμμοπαγίδα στη στροφή 14 και η κόκκινη σημαία αυτόματα διέκοψε τη διαδικασία.

Με το πέρας της μισής ώρας, τα δύο μονοθέσια της Red Bull Racing παρέμεναν στην κορυφή και αυτό ήταν το τέλος των χρόνων με σλικ ελαστικά προς το παρόν. Τα μαύρα σύννεφα μετουσιώθηκαν σε βροχή και η επιλογή για ενδιάμεσα, ήταν πλέον αναγκαστική για τις ομάδες.

Ο Lando Norris ήταν μόνος του στην πίστα για μερικά λεπτά, αφού στη McLaren ήταν οι πιο γρήγοροι που έβγαλαν μονοθέσιο με ενδιάμεσα. Τη σειρά τους πήραν σταδιακά και οι υπόλοιποι οδηγοί του grid. Η ασθενής βροχή δεν επέτρεπε την επιλογή των βρόχινων, επομένως τα ενδιάμεσα ήταν μονόδρομος. Η Ferrari συγκεκριμένα, έβγαλε τους οδηγούς της για δοκιμή με τα ενδιάμεσα, είκοσι λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας.

Η πίστα στέγνωσε εντελώς προς το τέλος του FP3 και οι οδηγοί είχαν μία ακόμα ευκαιρία για γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα. Πρώτος ξανά που άλλαξε ελαστικά και βγήκε για δοκιμαστικό γύρο, ήταν ο Lando Norris. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, χωρίς να αλλάζει κάτι στην κατάταξη ή στους χρόνους.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του FP3 στη Βαρκελώνη:

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - FP3