GP Ισπανίας: Κορυφαίος και στο FP2 ο Verstappen, από κοντά ο Alonso

×

Γιώργος Ανανίδας

Ταχύτερος όλων και στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Ισπανίας, ανακηρύχθηκε ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός, σημείωσε χρόνο 1:13.907 στο πρώτο μισάωρο της διαδικασίας με το που «φόρεσε» τη μαλακή γόμα και δεν ξανά έπεσε από την κορυφή της κατάταξης. Χρησιμοποιήθηκε ξανά, αλλά πολύ λιγότερο η νέα δοκιμαστική γόμα της Pirelli.

Max Verstappen

Τέσσερα διαφορετικά είδη ελαστικών εμφανίστηκαν στην πίστα κατά τη διάρκεια του FP2. Ο μοναδικός που ξεκίνησε με τη σκληρή, ήταν ο Pierre Gasly και λίγο πιο μετά ο ομόσταυλός του, Esteban Ocon. Οι δύο Ferrari ξεχώρισαν επίσης, καθώς προτίμησαν να κάνουν όλους τους χρόνους της διαδικασίας με τα μαλακά, ενώ ήταν οι μόνοι που τα έβαλαν από την αρχή. Οι υπόλοιποι οδηγοί του grid, προτίμησαν κυρίως τη μέση γόμα και τη δοκιμαστική για το ξεκίνημα, αλλά όχι για πολλή ώρα.

Τον ρυθμό στη Βαρκελώνη έθεσε αρχικά ο τοπικός ήρωας, Carlos Sainz ο οποίος σημείωσε 1:14.999. Αμέσως τον χρόνο αυτό έριξε ο Charles Leclerc με την έτερη Ferrari, στην οποία επίσης προστέθηκε το καινούριο sidepod. Δεν άργησε να έρθει η RB19 του Max Verstappen με τη μέση γόμα, για να ανταγωνιστεί τις δύο Ferrari. Οι κόκκινοι επέστρεψαν ξανά στην κορυφή, κατεβάζοντας τον χρόνο λίγο πάνω από το 1:14 και μία αλληλουχία στις πρώτες θέσεις ξεκίνησε.

Αφού όλοι είχαν πειραματιστεί επαρκώς με τη νέα γόμα της Pirelli και είχα ήδη εξαντλήσει τις δοκιμές της μέσης στο πρώτο μέρος των δοκιμών, άρχισαν να μπαίνουν στη C3, την πιο μαλακή αυτού του Grand Prix. Ο Verstappen δεν χρειάστηκε πολλούς γύρους και αμέσως κατέρριψε τους χρόνους των δύο Ferrari, γράφοντας 1:13.907, χρόνος που δεν έπεσε από την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Μόλις ένα δευτερόλεπτο χώριζε τον πρώτο με τον 14ο της «ουράς» μέχρι το μισάωρο και το ίδιο συνέβη μέχρι το τέλος. Ο Alonso ήταν ο μοναδικός ο οποίος ακολουθούσε από ένα σημείο και μετά πιστά τον Ολλανδό, απέχοντας μόνο 1,5 δέκατο από τον καλύτερο χρόνο. Στη λήξη της διαδικασίας, ο Verstappen ήταν μόλις 9,5 δέκατα πιο γρήγορος από τον 17ο Tsunoda, γεγονός που αποδεικνύει πως η pole position μάλλον θα «γράψει» λιγότερο από το 1:13.907.

Η Mercedes δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο στις ελεύθερες δοκιμές κι έτσι δεν έδειξε τις δυνατότητες των αναβαθμίσεών της, προς το παρόν. Άσχημη εικόνα για τον Lance Stroll ο οποίος έμεινε 9 ολόκληρα δέκατα πίσω από τον teammate του, Fernando Alonso.

Δώδεκα λεπτά πριν το τέλος του FP2, οι πρώτες σταγόνες φάνηκε να πέφτουν στη στροφή 9, βάσει του George Russell. Παρά τις προβλέψεις όμως, η βροχή δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή της και αναμένεται αύριο ξανά, στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του FP2 στη Βαρκελώνη:

GP Ισπανίας - FP2