GP Ισπανίας: Ταχύτερος όλων ο Max Verstappen στο FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Στην κορυφή των πρώτων ελεύθερων δοκιμών της Ισπανίας ανέβηκε ο Max Verstappen της Red Bull Racing. Η ταχύτερη τριάδα συμπληρώθηκε από τους Sergio Perez και Esteban Ocon.

Max Verstappen

Η Pirelli είχε εξοπλίσει τις ομάδες με επιπλέον σετ σκληρών ελαστικών, για λόγους δοκιμών. Πριν καν την έναρξη του τριημέρου, οι οδηγοί είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη φθορά των ελαστικών.
Ο Max Verstappen έσπασε αμέσως το φράγμα του 1:18, σημειώνοντας χρόνο 1:17.425. Η περίοδος αυτή, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τις ομάδες που σύστησαν αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, ενώ οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να βιώσουν για πρώτη φορά τις υψηλές ταχύτητες των στροφών 13 και 14.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Verstappen να παραμένει στην κορυφή, έχοντας όμως βελτιώσει σημαντικά τον χρόνο του, με 1:15.945 και με μέση γόμα.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισάωρου, ο Sergio Perez πήρε προς ώρας την πρωτοπορία, αλλά ο teammate του έδωσε άμεση απάντηση, όντας 7 δέκατα ταχύτερος.

Έκπληξη προκάλεσε ο Esteban Ocon, ο οποίος ανέβηκε στην τρίτη θέση. Η Alpine φαίνεται να έφερε στην Ισπανία τον ανεβασμένο ρυθμό που είχε στο Μονακό, ενώ ο Pierre Gasly έκανε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο. Ανάμεσά τους, ο Nyck de Vries κατάφερε να κάνει το άλμα μέχρι την τέταρτη θέση.
Την ίδια ώρα, η Mercedes δυσκολευόταν να κάνει γρήγορα περάσματα, προκαλώντας προβληματισμό γύρω από τις νέες αναβαθμίσεις.

Στο τέλος των πρώτων ελεύθερων δοκιμών, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Ocon, de Vries, Gasly, Alonso, Magnussen, Leclerc, Sainz, Russell, Norris, Hamilton, Zhou, Tsunoda, Stroll, Bottas, Piastri, Hulkenberg, Sargeant και Albon.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

GP Βαρκελώνης - FP1