Mercedes εναντίον Aston Martin: Ο εμφύλιος των… κινητήρων!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Mercedes βρισκόταν στο κέντρο της προσοχής πριν καν καταφθάσει στο Μόντε Κάρλο. Η γερμανική ομάδα θα σύστηνε τις καινούριες αναβαθμίσεις της W14 στην Ίμολα, όμως ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Έτσι, ομάδες και φίλαθλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στο νέο αεροδυναμικό πακέτο, με προορισμό πλέον το Μονακό.

Mercedes - Aston Martin

Η Mercedes εγκατέλειψε την ιδέα των zero-pods, ακολουθώντας τον σχεδιασμό ίσως των sidepods της Red Bull. Παρουσίασε, επίσης, μία νέα μπροστινή ανάρτηση και νέο πάτωμα, το οποίο μάλιστα ήρθε σε κοινή θέα, όταν ένας γερανός χρειάστηκε να σηκώσει για να μεταφέρει εκτός πίστας το μονοθέσιο του Lewis Hamilton, κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών.

Πάντως, οι αλλαγές αυτές έδωσαν ένα θετικό συνολικά πρώτο δείγμα, με τους Lewis Hamilton και George Russell να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση, αντιστοίχως. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μάλιστα, σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, με χρόνο 1:15.650.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Russell, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο για την ομάδα, εάν ο ίδιος δεν είχε χάσει τη συγκέντρωσή του. Υπενθυμίζουμε ότι ο νεαρός Βρετανός, στον 55ο γύρο, έχασε το φρενάρισμα και βγήκε εκτός πίστας. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στο οδόστρωμα, συγκρούστηκε με την RB19 του Sergio Perez και οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή 5 δευτερολέπτων για το συμβάν αυτό.

Το ερώτημα είναι εάν το αποτέλεσμα επετεύχθη λόγω των νεοσυσταθεισών αναβαθμίσεων ή λόγω των λαθών στις στρατηγικές της Ferrari. Όπως και να ‘χει, η Mercedes φαίνεται αποφασισμένη να ανεβάσει ρυθμό, να βελτιώσει την απόδοσή της και να παλέψει με την Aston Martin –η οποία βρίσκεται τώρα μόλις έναν βαθμό μπροστά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών!  Το χάσμα από τη Ferrari έχει ανοίξει ήδη σημαντικά, καθώς 29 βαθμοί χωρίζουν την ιταλική από τη γερμανική ομάδα.

Τα πάντα είναι εφικτά, αλλά η μάχη για τη δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα κατασκευαστών φαίνεται να εξελίσσεται σε έναν ακόμη συναρπαστικό… εμφύλιο –αυτήν την φορά μεταξύ των κινητήρων της Mercedes.