Πολύ ικανοποιημένος ο Hamilton με τη «νέα W14»

×

Γιώργος Ανανίδας

Την 4η θέση κατέκτησε ο Lewis Hamilton στο Grand Prix του Μονακό, με τον teammate του, George Russell να ακολουθεί από πίσω. Ο 25χρονος Βρετανός είχε τη δυνατότητα να τερματίσει ακόμα και στο βάθρο εκμεταλλευόμενος τη στρατηγική της ομάδας του και τη βροχή, αλλά ένα σοβαρό λάθος στη Μιραμπό και μία ποινή 5 δευτερολέπτων του στοίχισαν ακριβά.

Lewis Hamilton

Η Mercedes έβαλε τις νέες αναβαθμίσεις στην W14 πριν το τριήμερο στο Πριγκιπάτο και τις δοκίμασε για πρώτη φορά. Ο Hamilton φάνηκε αρκετά ικανοποιημένος μετά τον αγώνα και τόνισε πως τα «ασημί βέλη» έχουν κάνει βήματα εμπρός με τις αναβαθμίσεις, καθώς κατάφεραν να τερματίσουν και οι δύο στην κορυφαία πεντάδα του Μονακό και μάλιστα μπροστά από τις δύο Ferrari

«Ντεμπούτο» λοιπόν στο Μόντε Κάρλο για τη «νέα W14» όπως χαρακτηρίζεται χιουμοριστικά, η οποία εμφανίστηκε με νέα πλαϊνά (πιο «καμπυλωτά», θυμίζουν Aston Martin), νέο πάτωμα και ανανεωμένη εμπρός ανάρτηση.

Στη Mercedes θα έχουν πολύ καλύτερη εικόνα για το πόσο καλά αποδίδουν αυτές οι αναβαθμίσεις στο επόμενο Grand Prix, στην Καταλονία, αφού το Μονακό δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, ο Lewis Hamilton αισθάνεται ήδη τα θετικά του νέου μονοθεσίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Έχουμε κάνει βήματα εμπρός» ήταν τα πρώτα του λόγια.

«Ερχόμενοι εδώ, δεν ήξερα που θα στεκόμασταν στην κατάταξη, οπότε το να τερματίσουμε στην 4η και την 5η θέση, είναι μεγάλο πράγμα για την ομάδα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους πίσω στο εργοστάσιο που μας έφεραν αυτές τις αναβαθμίσεις» αναφέρει γεμάτος ικανοποίηση ο Βρετανός.

«Κρατήσαμε το μονοθέσιο άφθαρτο, το πήγαμε στον τερματισμό, νικήσαμε τις Ferrari και πήραμε φανταστικούς βαθμούς για την ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, είναι η καλύτερη πίστα για τεστ. Εδώ στο Μονακό ήταν πολύ δύσκολο να ξέρουμε. Το μονοθέσιο το ένιωθες πολύ σκληρό, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα η άσφαλτος, είναι δύσκολο» παραθέτει ο Hamilton και συνεχίζει:

«Σίγουρα παρατήρησα ένα συγκεκριμένο κομμάτι του μονοθεσίου που ήταν καλύτερο, όμως δεν ξέρω πως θα αποδώσει αυτό την επόμενη εβδομάδα. Είμαι σίγουρος ωστόσο, πως το συνολικό πακέτο θα είναι πολύ καλύτερο» τα λόγια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή.