Carlos Sainz: «Θα μπορούσαμε να ήμασταν λίγο πιο υπομονετικοί»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Μονακό ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο για τη Ferrari, που φάνηκε να δυσκολεύεται με τον ρυθμό και τις στρατηγικές της. Ο Carlos Sainz, ωστόσο, ήταν εκείνος που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.

Carlos Sainz

Στους πρώτους γύρους του αγώνα, ο Ισπανός είχε μία επαφή με τον Esteban Ocon, τραυματίζοντας το αριστερό μέρος της μπροστινής πτέρυγας, αλλά δεν μπήκε στα pits. Ο Γάλλος είχε, στη συνέχεια, ένα αργό pit stop, και η ιταλική ομάδα κάλεσε τον Sainz για αλλαγή της σκληρής του γόμας, ώστε να επιχειρήσει ένα overcut εναντίον του Lewis Hamilton.

Ο Sainz δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Ocon, αλλά αντιθέτως έχασε τη θέση του από τον Βρετανό πρωταθλητή, εξαιτίας της βροχής που ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Ισπανός διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ασύρματο της ομάδας και προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση μετά το τέλος του αγώνα.

«Είχαμε έναν επεισοδιακό αγώνα, πάντοτε κυνηγώντας τον Ocon,» είπε. «Διαχειρίστηκα καλά τα ελαστικά μου, τα σκληρά ελαστικά, και είχα ένα αργό pit stop. Δεδομένου του ρυθμού μου, ίσως θα μπορούσαμε να ήμασταν λίγο πιο υπομονετικοί.»

Με τις δύο Mercedes τερματίζουν μπροστά από τις Ferrari στο Μόντε Κάρλο, η ιταλική ομάδα βρίσκεται τώρα 29 βαθμούς πίσω από τη γερμανική στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.