George Russell: «Πραγματικά νευριάζω με τον εαυτό μου»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Μονακό ήταν αναμφίβολα επεισοδιακό, και η Mercedes είχε έναν από τους πιο προσοδοφόρους αγώνες της φέτος. Ο Lewis Hamilton και ο George Russell τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση, αντίστοιχα, με τον πρώτο να κερδίζει και τον έναν επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

George Russell

Ο Russell, ωστόσο, δε φάνηκε εντελώς ευχαριστημένος, καθώς πιστεύει ότι είχε την ευκαιρία να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η ευκαιρία αυτή χάθηκε, όμως, στον 55ο γύρο, όταν ο νεαρός Βρετανός έχασε το κράτημα της W14 του και βγήκε εκτός πίστας. Κατά την προσπάθειά του να επιστρέψει στην άσφαλτο, συγκρούστηκε με τη Red Bull του Sergio Perez και δέχθηκε τελικά ποινή πέντε δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες.

«Πραγματικά νευριάζω με τον εαυτό μου επειδή η τρίτη θέση ήταν σχεδόν εγγυημένη,» είπε ο Russell μετά τη λήξη του αγώνα. «Αυτό είναι μάλλον ένα μάθημα, ότι αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, τότε κάνεις ένα τέτοιο λάθος.»

Παρόλα αυτά, η Mercedes βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με διαφορά 29 βαθμών από την τέταρτη Ferrari.