GP Μονακό: Στην κορυφή του FP3 ο Max Verstappen, πολύ κοντά του ο Sergio Perez

×

Γιώργος Ανανίδας

Το τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών του Μονακό ολοκληρώθηκε, με τη Red Bull Racing να δείχνει ξανά πολύ δυνατή και να πιάνει τις δύο κορυφαίες θέσεις της κατάταξης. Μονοπώλησε η μαλακή γόμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού οι ομάδες έψαχναν τον ρυθμό τους ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών του απογεύματος.

 Max Verstappen

Πρώτος μεγάλος άτυχος του τριημέρου φάνηκε να είναι ο Esteban Ocon. Η Alpine του Γάλλου έμεινε με μηχανικό πρόβλημα εντός του τούνελ και ο Ocon την γύρισε αργά και με ασφάλεια στα πιτ. Στα πρώτα είκοσι λεπτά, η Red Bull Racing είχε δείξει ήδη τις δυνατότητές της σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους.

Το 1-2 της αυστριακής ομάδας παρέμεινε στο μισάωρο της διαδικασίας, με τον Fernando Alonso να ακολουθεί από πολύ κοντά. Η Ferrari του Charles Leclerc από την άλλη, δεν βοήθησε τον ντόπιο ήρωα, αφού το πάτωμα έβρισκε αρκετά στο έδαφος και δεν επέτρεπε στον Μονεγάσκο να πατάει γκάζι όπως θέλει στις στροφές «S».

Carlos Sainz

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος, οι δύο Ferrari απείχαν έξι ολόκληρα δέκατα από τις Red Bull, ώσπου ήρθε ο Lance Stroll και η Aston Martin να μπουν ανάμεσα από την πρώτη τετράδα. Καλύτερη από το FP2 αποδείχθηκε με τη μαλακή γόμα η Mercedes, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ξανά η McLaren, όντας σταθερά στην τελευταία πεντάδα.

Τα προβλήματα για κάποιους οδηγούς συνεχίστηκαν ακόμα και 15 λεπτά πριν το τέλος, με τον Kevin Magnussen να σταματάει στη στροφή Πορτιέ λόγω έλλειψης ισχύς κινητήρα, γεγονός που έβγαλε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Με τα ελαστικά να έχουν φθαρεί αρκετά, οι οδηγοί συνέχισαν να γράφουν χρόνους όμως τίποτα αξιοπρόσεκτο. Επομένως, η κατάσταση έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα και κανένας δεν πίεζε παραπάνω από όσο έπρεπε.

Lewis Hamilton

Πρόωρο τέλος στο FP3, έβαλε ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός έχασε ελαφρώς τον έλεγχο της Mercedes στη Μιραμπό, δεν διόρθωσε εγκαίρως και κατέληξε στον τοίχο με το εμπρός φτερό της W14. Αυτόματα βγήκε η κόκκινη σημαία και με τον χρόνο να κυλάει, η διαδικασία έλαβε τυπικά τέλος. 

Η γερμανική ομάδα δουλεύει σκληρά πλέον, ώστε να καταφέρει να έχει έτοιμο το μονοθέσιο του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή για τις κρίσιμες κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του τρίτου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Μονακό:

FP3 ΜΟΝΑΚΟ