GP Μονακό: Τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 ο Verstappen, ακριβώς πίσω του οι δύο Ferrari

×

Γιώργος Ανανίδας

Πολύ δυνατός αποδείχθηκε ο Max Verstappen και η Red Bull Racing στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών του Μονακό. Ο Ολλανδός σημείωσε 1:12.462 με τη μαλακή γόμα και την τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari όντας μισό και ένα δέκατο μακριά από τον κορυφαίο χρόνο. Σταθερός στην πρώτη πεντάδα ο εντυπωσιακός Fernando Alonso με την Aston Martin.

Max Verstappen

Στο FP2, η Red Bull Racing μονοπωλούσε το ενδιαφέρον τα πρώτα είκοσι λεπτά με τη μέση γόμα. Η Aston Martin ήταν η πρώτη που έβγαλε τους οδηγούς της με τη μαλακή γόμα της Pirelli και αποτελεσματικά έριξε τον χρόνο κάτω από το 1:13 για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Η Ferrari από την άλλη ήταν η μόνη που χρησιμοποίησε τη σκληρή γόμα στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών, με τη διαδικασία να φτάνει στο μισάωρο πριν οι Ιταλοί φορέσουν τη μαλακή, ώστε να δουν που βρίσκεται ο χρόνος τους συγκριτικά με τη Red Bull Racing και την Aston Martin.

Η άτυπη μάχη της Παρασκευής είδε τους καλύτερους χρόνους να φτάνουν κοντά στο 1:12, ενώ αναμένεται στις κατατακτήριες του Σαββάτου (27/5) ο χρόνος της pole position να βρίσκεται λίγο πάνω από το 1:11.

Με όλους τους οδηγούς στη μαλακή γόμα της Pirelli μετά τη μισή ώρα της διαδικασίας, ο Verstappen ξεκίνησε να γίνεται καλύτερος γύρο με τον γύρο κατεβάζοντας τον χρόνο σταθερά. Ο Fernando Alonso από την άλλη που μπήκε στην πρώτη πεντάδα του FP2, δεν βγήκε ποτέ όπως και στο FP1.

Η διαδικασία, διακόπηκε απότομα ξανά, όταν 17 λεπτά πριν τη λήξη, ο Sainz χτύπησε στη στροφή 16, έχοντας πρώτα χτυπήσει τον εμπρός δεξιά τροχό στη στροφή 15.

Το FP2 συνεχίστηκε λίγο πριν τα τελευταία δέκα λεπτά, όταν η Mercedes αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά τη μέση γόμα. Η γερμανική ομάδα δεν σημείωσε αξιοπρόσεκτο χρόνο στο δεύτερο μέρος όπως έκανε στο πρώτο των ελεύθερων δοκιμαστικών κι έτσι αποφάσισε να δει ξανά τι της προσφέρουν τα ισορροπημένα ελαστικά της Pirelli.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά με τον Verstappen να είναι ο ταχύτερος της ημέρας και τις δύο Ferrari να τον ακολουθούν από πολύ κοντά.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του δεύτερου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Μονακό:

 FP2 - ΜΟΝΑΚΟ