GP Μονακό: Στην κορυφή του FP1 ο Sainz, πίσω του οι Alonso και Hamilton

×

Μαρία Ανδρεάδη

Οι στενοί δρόμοι του Μονακό υποδέχθηκαν τα μονοθέσια της Formula 1, για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου. Στην κορυφή της κατάταξης ανέβηκε ο Carlos Sainz της Ferrari, με τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton να συμπληρώνουν την ταχύτερη τριάδα.

Carlos Sainz

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές ξεκίνησαν με κίνηση στην πίστα και παράπονα από τον Max Verstappen για τον συμπλέκτη της RB19 του. Το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε ομαλά, με τις μπαριέρες ευτυχώς να συγχωρούν λάθη. Οι δύο Ferrari του Carlos Sainz και του Charles Leclerc είχαν σημειώσει τους δύο ταχύτερους χρόνους, με την τρίτη θέση να εναλλάσσεται μεταξύ του Fernando Alonso και του Max Verstappen. Ο Ισπανός, όμως, ήταν ταχύτερος του Ολλανδού κατά 3 περίπου δέκατα.

FP1 - ΜΟΝΑΚΟ

Προβλήματα προέκυψαν για ακόμη μία φορά για τη Williams του Logan Sargeant, 35 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καταφέρνοντας όμως να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του. Ο Αμερικανός είπε ότι αισθάνθηκε σαν να μην είχαν τοποθετηθεί σωστά οι τροχοί στο μονοθέσιο.

Την ίδια ώρα, ο Lewis Hamilton εντυπωσίασε με την επίδοσή του, ανεβαίνοντας προς ώρας στην πρώτη θέση. Ο Lando Norris σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Verstappen, για λίγα λεπτά.

FP1 - ΜΟΝΑΚΟ

Στο τέλος του πρώτου τριαντάλεπτου, η ταχύτερη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Hamilton, Sainz, Norris, Verstappen, Leclerc, Alonso, Albon, Perez, Tsunoda, Piastri.

FP1 - ΜΟΝΑΚΟ

Στο γκαράζ της Ferrari, οι μηχανικοί δούλευαν στο μονοθέσιο του Charles Leclerc, προκαλώντας ανησυχία στην ομάδα και τους θαυμαστές. Σχεδόν 25 λεπτά πριν το τέλος, ο Nico Hulkenberg είχε επαφή με την μπαριέρα μετά την έξοδο του τούνελ, με αποτέλεσμα να κλατάρει το πίσω αριστερό ελαστικό της Haas του. Ο Γερμανός κατάφερε να επιστρέψει μεν στο γκαράζ της ομάδας, άφησε δε θραύσματα πίσω του, προκαλώντας την εμφάνιση της πρώτης κόκκινης σημαίας του τριημέρου.

Όταν δόθηκε το πράσινο φως, ο Alonso βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με διαφορά μόλις 64 χιλιοστών από τον πρωτοπόρο Hamilton. Σχεδόν 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όμως, κατάφερε να πραγματοποιήσει προς ώρας τον ταχύτερο γύρο, με χρόνο 1:13.907. Ο συμπατριώτης του, Carlos Sainz, μπόρεσε 4 λεπτά αργότερα να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης, κατά 58 χιλιοστά, ενώ αργότερα βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον γύρο του, με χρόνο 1:13.372.

Η διαδικασία, ωστόσο, διακόπηκε πρόωρα, καθώς ο Albon κατέληξε στην μπαριέρα μετά την έξοδο της πρώτης στροφής, καταστρέφοντας ολοσχερώς το αριστερό μέρος του μονοθεσίου του. Μια απότομη αποσταθεροποίηση οδήγησε τον Ταϊλανδό στο να χάσει τον έλεγχο.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Sainz, Alonso, Hamilton, Perez, Leclerc, Verstappen, Norris, Ocon, Stroll, Albon, Bottas, Magnussen, Tsunoda, Gasly, Russell, De Vries, Piastri, Sargeant, Zhou και Hulkenberg.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

FP1 - MONACO

FP1 - ΜΟΝΑΚΟ FP1 - ΜΟΝΑΚΟ
FP1 - ΜΟΝΑΚΟ FP1 - ΜΟΝΑΚΟ
FP1 - ΜΟΝΑΚΟ FP1 - ΜΟΝΑΚΟ
FP1 - ΜΟΝΑΚΟ FP1 - ΜΟΝΑΚΟ