Πιο επιθετικός από ποτέ ο Alonso στο Μονακό!

×

Γιώργος Ανανίδας

Δίνοντας μία υπόσχεση ξεκίνησε το ταξίδι του στο Μονακό ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin, είναι έτοιμος να «επιτεθεί» αυτό το τριήμερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γνωρίζοντας πως η Red Bull Racing δεν θα έχει την ίδια κυριαρχία σε μία πίστα με τόσο παράξενη διάταξη όπως αυτή του Μονακό.

Fernando Alonso

Ο Alonso έχει τερματίσει στο βάθρο και πιο συγκεκριμένα στην 3η θέση, τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν. Η Aston Martin, βρίσκεται 122 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κοντινότερο αντίπαλο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Παρόλο που η αυστριακή ομάδα, έχει κάνει το τέλειο ξεκίνημα με το 5/5 το 2023, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να αλλάξει στο Μονακό, εξαιτίας της εξαιρετικά στενής διάταξης της συγκεκριμένης πίστας. Πρόκειται για μία πίστα πόλης, η διασημότερη στη Formula 1, όπου οι προσπεράσεις είναι σχεδόν αδύνατες, γεγονός που ευνοεί οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά από τους Max Verstappen και Sergio Perez.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η Red Bull Racing παραμένει το φαβορί και σε αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο, τα προγνωστικά του καιρού προβλέπουν και φέτος βροχές την Κυριακή (28/5), πράγμα που μπορεί να περιπλέξει έντονα την κατάσταση.

Ο Alonso παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκε αν προτιμάει να τρέξει σε στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, απάντησε κοφτά: «Δεν με νοιάζει». Σχετικά με τις σκέψεις του για νίκη αυτό το τριήμερο και την αυτοπεποίθηση που έχει ερχόμενος στο Μονακό, ο Ισπανός ανέφερε:

«Νομίζω έχω την ίδια αυτοπεποίθηση με κάθε άλλο αγώνα, για να είμαι ειλικρινής. Δε σκεφτόμαστε πως είμαστε οι δυνατότεροι στο Μονακό. Δεν πιστεύω ότι οι διαφορές θα είναι τεράστιες συγκριτικά με το Μπακού, το οποίο είναι επίσης μία πίστα πόλης» αποκάλυψε αρχικά ο Alonso.

«Η Ferrari ήταν τρομερή στο Μπακού, προβλέπουμε να έχουν ακόμα ένα εξαιρετικό τριήμερο εδώ. Αλλά και πάλι, αν σας πω ότι δεν ήρθα εδώ σκεπτόμενος πως μπορώ να νικήσω, θα σας πω ψέματα. Γιατί αυτή είναι μία και μοναδική ευκαιρία» παραδέχεται ο οδηγός της Aston Martin.

«Γνωρίζουμε το Μονακό, τη Σιγκαπούρη. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι πίστες που πρέπει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στα ελεύθερα δοκιμαστικά, να πας όλο και πιο κοντά στους τοίχους. Άρα ναι, θα επιτεθώ αυτό το τριήμερο περισσότερο από κάθε άλλο» τόνισε ο Ισπανός κλείνοντας.