AlphaTauri: Παραμένει επίσημα στην ιδιοκτησία της Red Bull Racing

×

Μαρία Ανδρεάδη

Αποκλείστηκε οριστικά το ενδεχόμενο της πώλησης της AlphaTauri από τη Red Bull Racing, εν μέσω μίας δύσκολης σεζόν για την ιταλική ομάδα. Ύστερα από ένα ατυχές ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, είχε τονίσει ότι η θυγατρική ομάδα της, AlphaTauri, έπρεπε να βελτιώσει τόσο την απόδοσή της εντός πίστας, όσο και την εμπορική της ισχύ.

AlphaTauri

Η πραγματική αναταραχή, όμως, φάνηκε όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας, Franz Tost, για την επόμενη σεζόν, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Laurent Mekies, που μέχρι πρότινος εντάσσεται στο δυναμικό της Ferrari. Μετά από εβδομάδες συσκέψεων και διαπραγματεύσεων, η Red Bull ολοκλήρωσε το πλάνο της για τη θυγατρική της ομάδα, σε επίπεδο διοίκησης κυρίως.

«Η απόφαση πάρθηκε,» ανακοίνωσε ο Marko. «Η AlphaTauri θα παραμείνει στην πλήρη ιδιοκτησία της Red Bull και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ομάδα εξέλιξης.» Ωστόσο, ο Αυστριακός τόνισε ότι θα εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες τους επιτραπούν, σε ένα κλίμα «συνεργίας» μεταξύ των δύο ομάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η AlphaTauri βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, έχοντας συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς.