Ferrari: Καταθέτει σοβαρή πρόταση στον Hamilton για το 2024

×

Γιώργος Ανανίδας

Το «κόλπο γκρόσο» θέλει να κάνει η Ferrari για το 2024, με την ιταλική ομάδα να ετοιμάζει μία πρόταση... ουρανοξύστη για τον Lewis Hamilton, ώστε να δελεάσει τον Βρετανό στο Μαρανέλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είδε το «φως» το δημοσιότητας, ο Ιταλός επιχειρηματίας, John Elkan έχει ήδη «στενές επαφές» με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Hamilton διανύει το τελευταίο έτος του συμβολαίου του αυτή τη στιγμή στη Mercedes, η οποία δείχνει μέχρις ώρας ανίκανη να τον πείσει για ανανέωση. Οι φήμες που έχουν γραφτεί ανά διαστήματα, λένε πως ο Βρετανός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να δει αν η γερμανική ομάδα θα βρει τη λύση στα κακώς κείμενα και θα λύσει το πρόβλημα απόδοσης στην πίστα που αντιμετωπίζει από πέρυσι.

Lewis Hamilton

Ο «Ham» έχει κατακτήσει έξι παγκόσμιους τίτλους με τα «ασημί βέλη» και έχει κλείσει δέκα χρόνια παρουσίας με τα χρώματά τους, όντας μέλος από το 2013. Μόνος στόχος που του έχει μείνει όμως πλέον στο σπορ, είναι το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να προσπεράσει τον Michael Schumacher.

Σύμφωνα με την «Mail Sport», η πρόταση που θα καταθέσει η Ferrari στον Hamilton θα «αγγίξει» τις 40 εκατομμύρια λίρες - ένα πόσο διόλου ευκαταφρόνητο - για να τον πείσει να ανταλλάξει το εργοστάσιο στο Μπράκλεϊ με αυτό το Μαρανέλο.

Σκοπός της Scuderia, είναι το δίδυμο Hamilton – Leclerc, βάσει των ρεπορτάζ σε Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία. Χαμένος της όλης υπόθεσης αν όλα αυτά ισχύουν, δεν είναι άλλος από  τον Carlos Sainz ο οποίος θα βρεθεί εκτός Formula 1 μέχρι νεωτέρας.

Η άλλη περίπτωση η οποία συζητήθηκε έντονα πριν το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, είναι μία «τράμπα» μεταξύ Charles Leclerc και Lewis Hamilton. Ούτε αυτό όμως θα είναι εύκολο, μιας και η Mercedes δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί στην υπόθεση του Βρετανού και σκοπεύει να ισοφαρίσει το ποσό που του δίνει η Ferrari, ώστε να τον πείσει να ανανεώσει και να παραμείνει στο Μπράκλεϊ.