Ferrari: Ανοίγει διαπραγματεύσεις με τον Leclerc για νέο συμβόλαιο

×

Γιώργος Ανανίδας

Σε διαπραγματεύσεις με τον οδηγό της, Charles Leclerc μπαίνει η Scuderia Ferrari, δίνοντάς του πρώτα ορισμένες «διαβεβαιώσεις», μιας και το ξεκίνημα της σεζόν 2023 στη Formula 1 κάθε άλλο παρά ιδανικό είναι.

Ο Μονεγάσκος θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του γκριντ, μετρώντας 19 pole position και πέντε νίκες από το 2019 που φοράει τα χρώματα της ιταλικής ομάδας. Ο Leclerc ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν 2022, όμως η συνέχεια ήταν απογοητευτική και εν τέλει τερμάτισε δεύτερος στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πίσω από τον Max Verstappen.

Charles Leclerc

Το 2023, η Ferrari έχει ξεκινήσει πολύ νωχελικά και οι αμφιβολίες στο μυαλό του 25χρονου ολοένα και μεγαλώνουν. Έχοντας εγκαταλείψει στους δύο από τους πρώτους τρεις αγώνες, ο Leclerc είναι αυτή τη στιγμή έβδομος στην κατάταξη και έχει μόλις ένα βάθρο, την τρίτη θέση στο Αζερμπαϊτζάν.

Πριν τον αγώνα στο Μπακού, αρκετά ρεπορτάζ τον συνέδεαν με τη Mercedes, λέγοντας πως θα διαδεχτεί τον Lewis Hamilton. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff δεν αρνήθηκε τίποτα όταν του έγινε ερώτηση για τον Μονεγάσκο και τόνισε μάλιστα πως ο Leclerc «πρέπει να διευθετήσει το μέλλον του μακροπρόθεσμα».

Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος που έχει αναλάβει το ρεπορτάζ της FIA, Giuliano Duchessa αποκάλυψε τη δική του έρευνα σε ιταλικό μέσο και έγραψε πως οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο του Leclerc έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Ferrari.

Μετά την ακύρωση του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα, ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann ήταν παρών σε μία σειρά συσκέψεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες στο Μαρανέλο. Παρόντες επίσης ήταν οι Benedetto Vigna (διευθύνων σύμβουλος) και Fred Vassuer (Επικεφαλής) οι οποίοι συζήτησαν το θέμα της διεύθυνσης της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ειπώθηκε πως θα δοθούν διαβεβαιώσεις τόσο στον Charles Leclerc, όσο και στον Carlos Sainz όσον αφορά τον τρόπο που διευθύνεται η Scuderia Ferrari.

«Σύμφωνα με τις πηγές μου, υπήρξαν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις οι οποίες ενισχύουν τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Leclerc» γράφει ο Duchessa.