Ο Valtteri Bottas προσπαθεί να ενισχύσει την κατασκευή πίστας F1 στη Φινλανδία

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Valtteri Bottas προχώρησε σε συζητήσεις σχετικά με την αναβίωση της –πλέον χρεοκοπημένης– πίστας του KymiRing στην πατρίδα του, τη Φινλανδία. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2007 και το 2019 η πίστα ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει τις πρώτες δοκιμές από άλλες κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, οι δύο πρώτες προσπάθειες ήταν άκαρπες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αδυναμίας κατασκευής δρόμων γύρω από την πίστα για την πρόσβαση σε αυτήν.

Valtteri Bottas

Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, δεν φάνηκαν να επιλύονται, με αποτέλεσμα η διαχείριση να μετατεθεί σε δημόσιους φορείς. Έτσι, ο Valtteri Bottas βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της πίστας, ώστε να βρεθεί λύση για την αναβίωσή της, αλλά και την αναβάθμισή της για να τηρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας, με την προοπτική να φιλοξενήσει μελλοντικά και αγώνες Formula 1.

«Θα ήθελα πολύ να δω μία αξιόλογη πίστα στη Φινλανδία, μία αξιόλογη πίστα διεθνούς επιπέδου,» είπε ο οδηγός της Alfa Romeo. «Το πρόβλημα είναι ότι η υπεύθυνη εταιρία της πίστας έχει χρεοκοπήσει. Οπότε δε θα είναι εύκολο.»

«Ωστόσο, έχω συζητήσει μαζί τους για να δω εάν υπάρχει κάτι το οποίο μπορώ να βοηθήσω ή να κάνω. Θα δω εάν υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες,» εξήγησε ο Φινλανδός.