Ο Nyck de Vries εξιστορεί το χρονικό του εγκλωβισμού του στην Εμίλια-Ρομάνια

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Nyck De Vries ήταν ένας εκ των οδηγών που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, όταν εκείνη επλήγη από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ο Ολλανδός, στην προσπάθειά του να επισκεφθεί το εργοστάσιο της AlphaTauri στη Φαέντσα, εγκλωβίστηκε στο έλεος των καιρικών συνθηκών, χωρίς να μπορέσει να προσεγγίσει ούτε το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε.

Nyck de Vries

Έτσι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε εκείνες τις δύσκολες ώρες για τους ανθρώπους της περιοχής.

«Βράδυ Τρίτης, 11:30 μ.μ., στον δρόμο μου για τη Φαέντσα ενόψει μίας ημέρας μάρκετινγκ στο εργοστάσιο της AlphaTauri την Τετάρτη,» έγραψε. «Βρέχει έντονα, η Φαέντσα έχει ήδη πλημμυρίσει και δεν μπορώ να φτάσω στο ξενοδοχείο μου. Η επιστροφή στον αυτοκινητόδρομο είναι επίσης αδύνατη. Εγκλωβισμένος σε ένα μικρό χωριό με ένα πλήρες ξενοδοχείο.»

Ωστόσο, ο Ολλανδός μπόρεσε να φιλοξενηθεί από έναν μηχανικό της McLaren. «Ευτυχώς, η McLaren είχε εγκλωβιστεί εκεί νωρίτερα και ο υπεύθυνος για τον μπροστινό γρύλο, Frazer, ήταν αρκετά ευγενής ώστε να μου προσφέρει το δωμάτιό του. Το επόμενο πρωί, το λόμπι του ξενοδοχείου είχε μετατραπεί σε καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας.»

«Μετά την ανακοίνωση της Formula 1, είδα μόνο μία πιθανή επιλογή για να επιστρέψω σπίτι, η οποία ήταν να οδηγήσω μέσα από τη Φλωρεντία. Μετά από μία περιπετειώδη διαδρομή μέσα από τα βουνά, με τη βοήθεια των ντόπιων και των Αρχών σε διαφορετικά χωριά, επιτέλους έφτασα σπίτι ασφαλής. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπω τόσους ανθρώπους να νοιάζονται για τους άλλους,» πρόσθεσε.

«Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που συνεχίζουν να επηρεάζονται από αυτήν την τραγωδία. Θα επιστρέψω σύντομα στη Φαέντσα για να συναντηθώ με την ομάδα μου και ανθρώπους από την περιοχή. Δύναμη,» είπε ολοκληρώνοντας την περιγραφή της δύσκολης κατάστασης όπως τη βίωσε ο ίδιος.

View this post on Instagram

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)