Ferrari: Δώρισε 1 εκατομμύριο ευρώ στους πληγέντες της Εμίλια Ρομάνια

×

Γιώργος Ανανίδας

Δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ έκανε η Ferrari στους πληγέντες της Εμίλια Ρομάνια ως ένδειξη υποστήριξης, για τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία και την πλημμύρα των τελευταίων ημερών. Το γεγονός αυτό, έχει ήδη προκαλέσει ζημίες δισεκατομμυρίων, έχει αφαιρέσει τη ζωή εννέα ανθρώπων, ενώ πολύ περισσότεροι έχουν χάσει τα σπίτια τους και αναζητούν την επιβίωση και ένα καταφύγιο.

Ferrari

Η Ferrari  ανταποκρίθηκε στην κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η ιταλική πόλη - η οποία παρεμπιπτόντως είναι μόλις μία ώρα δρόμος από το εργοστάσιο της ομάδας στο Μαρανέλο - δωρίζοντας ένα εκατομμύριο ευρώ στους διευθύνοντες της περιοχής, με σκοπό την εδαφική ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθούν οι ντόπιοι, ενώ βάση θα δοθεί στην περιβαλλοντολογική ανόρθωση και την παρούσα υδρογεωλογική αστάθεια.

Στην ανακοίνωση, ο γενικός διευθυντής της Ferrari, Benedetto Vigna αναφέρει: «Σε περιόδους τέτοιων δυσκολιών, η Ferrari πάντα στέκεται δίπλα στην κοινότητα. Θέλαμε να δώσουμε μία ισχυρή και άμεση βοήθεια στις μεγαλύτερες ανάγκες του πληθυσμού της Εμίλια Ρομάνια ο οποίος δοκιμάστηκε από μία πολύ σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή. Με την καθοδήγηση των τοπικών αρχών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αδιάκοπη δουλειά τους, αυτή η βοήθεια θα καθησυχάσει και θα φέρει μία αίσθηση αλληλεγγύης σε όλη την οικογένεια της Ferrari».

Σε πολύ συγκεκριμένο προσωπικό της Formula 1 έχει επιτραπεί η είσοδος στην πίστα της Ίμολα την Πέμπτη (18/5), με σκοπό το συμμάζεμα και τη μεταφορά των πάντοκ εγκαίρως, ώστε να βρίσκονται στο Μονακό για το τριήμερο 26-28 Μαΐου.

Πλέον, είναι εξαιρετικά απίθανο το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια να επαναπρογραμματιστεί για φέτος, λόγω του ήδη συμπυκνωμένου προγράμματος. Αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι το καλεντάρι του 2023 «πέφτει» στα 22 Grand Prix και εκτός αν υπάρξει κι άλλο συγκλονιστικό απρόοπτο, η σεζόν θα κλείσει με τόσους αγώνες.