Οι αντιδράσεις της Formula 1 για την ακύρωση του αγώνα στην Ίμολα

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε η οριστική ματαίωση του αγωνιστικού τριημέρου στην πίστα της Ίμολα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή. Η πίστα πλημμύρισε, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και των φιλάθλων που θα παρευρίσκονταν εκεί, οπότε κρίθηκε εύλογη η προληπτική ακύρωση της διοργάνωσης.

Grand Prix - Ίμολα

Μεταξύ άλλων, η Formula 1 με ανακοίνωσή της τόνισε ότι «δε θα ήταν σωστό να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις τοπικές αρχές και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αυτήν τη δύσκολη στιγμή.»

Έτσι, σύσσωμος ο κόσμος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού απηύθυνε μηνύματα στήριξης στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Lewis Hamilton είπε, μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ελπίζω όλοι στην Εμίλια-Ρομάνια να παραμείνουν ασφαλείς και να μεριμνούν ο ένας για τον άλλον τώρα. […] Κατανοούμε ότι προέχει η ασφάλεια.»

Ο αρχηγός της Ferrari, Frederic Vasseur, εξέφρασε τη θλίψη του για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα της ομάδας του: «Η Εμίλια-Ρομάνια είναι η πατρίδα μας και είναι σπαρακτικό να βλέπεις τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι τώρα.»

Ο George Russell επεσήμανε την ανάγκη για ασφάλεια: «Λυπάμαι για τους θαυμαστές που ακυρώθηκε ο αγώνας αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά η ασφάλεια όλων πρέπει να προέχει.»

Συνολικά, όλες οι ομάδες προχώρησαν σε δηλώσεις, στέλνοντας ευχές για γρήγορη ανάκαμψη στις πληγείσες περιοχές.