Andrea Stella μετά τον αγώνα στο Μαϊάμι: «Επανήλθαμε στην πραγματικότητα»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Μαϊάμι αποτέλεσε άλλο ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό αγωνιστικό τριήμερο για τη McLaren. Ο ρυθμός των δύο μονοθεσίων ήταν δυστυχώς ανύπαρκτος, αφού αποκλείστηκαν ήδη από το Q1 κατά την περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ την Κυριακή τερμάτισαν στη 17η και 19η θέση.

Andrea Stella

Η βρετανική ομάδα σκέφτηκε ακόμη και να αποσύρει εντελώς το μονοθέσιο του Oscar Piastri από τον αγώνα, λόγω υπερθέρμανσης των φρένων.

Ο αρχηγός της ομάδας, Andrea Stella είπε: «Το βασικό μάθημα είναι ότι, μετά από ένα αξιοπρεπές Σαββατοκύριακο στο Μπακού, επανήλθαμε στην πραγματικότητα.» Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν, οι δύο οδηγοί είχαν τερματίσει στην 9η και 11η θέση.

«Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε εδώ μας βοηθούν να καταλάβουμε ορισμένες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε ως προς την εξέλιξη,» εξήγησε. «Αυτήν τη στιγμή, το μονοθέσιο δε λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες.»

Ο Lando Norris φάνηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, λέγοντας ότι μόνο εκείνοι και η AlphaTauri είχαν χαμηλή επίδοση στην άσφαλτο του Μαϊάμι.

Η McLaren προχωρά στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όσους και η Alpine.