Ενθαρρυμένος ο Lewis Hamilton από την επίδοση του στο Μαϊάμι

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Lewis Hamilton είχε ένα δύσκολο τριήμερο με τη Mercedes στο Μαϊάμι. Ήδη από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο Βρετανός πρωταθλητής γνώριζε ότι θα είχε έναν δύσκολο αγώνα την επόμενη μέρα. Εκκίνησε από τη 13η θέση, αλλά κατάφερε να ανέβει μέχρι την 6η, κάτι που τόνωσε το ηθικό του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Lewis Hamilton

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, μάλιστα, προσπέρασε τη Ferrari του Charles Leclerc για να εξασφαλίσει την 6η θέση. «Ήταν μεγαλειώδες ακόμη και το να βρίσκομαι σε αυτήν τη θέση,» είπε χαρακτηριστικά. «Στον αγώνα sprint και τον προηγούμενο αγώνα έχανα θέσεις, κι αυτό είναι αποκαρδιωτικό.»

«Αλλά ήταν ωραίο να έχω ρυθμό, να βλέπω τα μονοθέσια μπροστά και να βλέπω την πρόοδο γνωρίζοντας ότι θα παλέψουμε με άλλους. Είχαμε μερικές σπουδαίες προσπεράσεις και για αυτό ζω,» πρόσθεσε ενθουσιασμένος.

Για την επιστροφή στην Ευρώπη, η Mercedes έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στο πάτωμα και τις αναρτήσεις του μονοθεσίου, με σκοπό τη βελτίωση της συνολικής της απόδοσης ενόψει των τριών συνεχόμενων αγώνων σε Ίμολα, Μονακό και Βαρκελώνη.