Ο «εμφύλιος» στη Red Bull συνεχίζεται… Ή μήπως όχι;

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Μαϊάμι επεφύλασσε έναν ακόμη διθυραμβικό αγώνα για τη Red Bull Racing, που πέτυχε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Max Verstappen ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενος από τον Sergio Perez, ενώ ο Fernando Alonso της Aston Martin συμπλήρωσε την κορυφαία τριάδα. Από αυτήν την οπτική, ήταν μία ακόμη Κυριακή.

Sergio Perez - Max Verstappen

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Perez εκκίνησε από την πρώτη θέση, ενώ ο teammate του από την ένατη. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο Μεξικανός ήταν αρκετά τυχερός που ο Charles Leclerc έληξε πρόωρα το Q3 στις κατατακτήριες δοκιμές μετά τη σύγκρουση με τον τοίχο, καθώς τόσο ο Μονεγάσκος όσο και ο Verstappen θα είχαν πιθανότατα τη δυνατότητα να σημειώσουν ταχύτερους γύρους.

Όπως και να ‘χει, ο Perez είχε μπροστά του τις τέλειες συνθήκες. Πρώτη θέση, καμία απολύτως πίεση από τον Alonso ακριβώς πίσω του, ένας teammate στην ένατη θέση και μηδέν απρόοπτα στον αγώνα. Κι όμως, ο Μεξικανός δεν άνοιγε σημαντική διαφορά από τον Ισπανό, την ώρα που ο teammate του έδειχνε αποφασισμένος να πάρει το προβάδισμα, σημειώνοντας τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλον. Ο Ολλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον Alonso για τη δεύτερη θέση σε 16 γύρους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής άνοιξε αρκετή διαφορά με το ίδιο σετ σκληρών ελαστικών, ώστε να κάνει ένα pit stop στο 46ο γύρο (από τους 57) του αγώνα. Βγήκε μεν πίσω από τον Μεξικανό, αλλά με φρέσκια γόμα και καλύτερο συνολικά γυρολόγιο. Σε λιγότερο από δύο γύρους, ο Verstappen πήρε οριστικά την πρωτοπορία.

Η διαφορά μεταξύ τους στο πρωτάθλημα οδηγών δεν είναι δα τόσο μεγάλη. Με ένα απρόοπτο, η κατάταξη μπορεί να αντιστραφεί μεταξύ των δύο. Βλέποντας, όμως, μία τέτοια ανωτερότητα στον ρυθμό αγώνα από μέρους του Verstappen, θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει σε έναν πραγματικό «εμφύλιο» για τον τίτλο;