Ενθουσιασμένος με την αναχαίτισή του στο Μαϊάμι ο Hamilton

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Ο Lewis Hamilton απόλαυσε την αναχαίτιση που πραγματοποίησε στο Grand Prix του Μαϊάμι και δεν έκρυψε τη χαρά του με το επίτευγμα αυτό. Ο Βρετανός εκκίνησε 13ος και πέρασε την καρό σημαία ως 6ος στο τέλος του αγώνα, νιώθοντας μάλιστα το μονοθέσιο «έτη φωτός» διαφορετικό από το «καταστροφικό» σύμφωνα με τον ίδιο Μπακού.

Lewis Hamilton

Ο Hamilton, τερμάτισε 6ος και στο Μαϊάμι και στο Μπακού, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα διαφέρει πάρα πολύ. Στο Αζερμπαϊτζάν, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε καταταχθεί στην 5η θέση και αφού τον προσπέρασαν οι Sainz και Alonso, «κόλλησε» πίσω από τον Ισπανό οδηγό της Ferrari για τον μισό αγώνα.

Το Μαϊάμι, ήταν μία πολύ διαφορετική ιστορία. Ο 38χρονος, ξεκίνησε από την 13η θέση, πλήρως απογοητευμένος από τις κατατακτήριες δοκιμές. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Hamilton έπιασε κορυφαία απόδοση και σε συνδυασμό με την καλή θερμοκρασία των ελαστικών του και το φορτίο καυσίμου της Mercedes, προσπέρασε όποιον βρέθηκε στο διάβα του, με τον Charles Leclerc τελευταίο του «θύμα».  Κάπως έτσι, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής απόλαυσε τον αγώνα του παρότι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με το Μπακού.

«Ήταν τεράστιο και μόνο το να είμαι σε θέση να προσπερνάω. Στο Sprint και στον προηγούμενο αγώνα, έπεφτα συνεχώς πίσω στις θέσεις και είναι πολύ αποθαρρυντικό αυτό όταν συμβαίνει» αναφέρει αρχικά ο Hamilton.

«Ήταν υπέροχο όμως που είχα ρυθμό, να βλέπω τα μονοθέσια μπροστά και να βλέπω την εξέλιξή μας, γνωρίζοντας ότι θα παλέψουμε με τους υπόλοιπους. Είχαμε κάνα δύο φοβερές προσπεράσεις, για αυτά ζω εγώ» τονίζει ο Βρετανός.

Για τη μάχη με τη Ferrari, δήλωσε: «Ειλικρινά, ένιωσα τέλεια που είδα τη Ferrari μπροστά και μπορούσα να την πιάσω σιγά σιγά. Είναι πολύ εντυπωσιακό που είναι τόσο γρήγοροι σε φάση του ενός γύρου, δεν ξέρω τι τους συμβαίνει στον αγώνα».

«Το να γυρίσω από την 13η θέση και να μπω στη μάχη μαζί τους, ήταν τέλειο. Πιστεύω, πως αν είχα καταταχθεί εκεί που έπρεπε, θα είχα μία πολύ πιο εύκολη και πιο ομαλή μέρα. Όμως, προτιμώ μέρες σαν αυτήν που υπάρχουν αντιξοότητες και πρέπει να τα δώσεις όλα και να αποδώσεις».