Προβληματισμός μεταξύ Leclerc και Sainz για την SF-23

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Μαϊάμι δυσκόλεψε αρκετά τη Ferrari, και ιδιαίτερα τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος έχασε το κράτημα του μονοθεσίου του –όχι μία, αλλά δύο φορές– στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Και στις δύο περιπτώσεις συγκρούστηκε με τον τοίχο και οι μηχανικοί του κλήθηκαν να επιδιορθώσουν άμεσα τις ζημιές.

Carlos Sainz - Charles Leclerc

Ο αγώνας της Κυριακής ήταν εξίσου απογοητευτικός, καθώς οι Sainz και Leclerc τερμάτισαν στην πέμπτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα. Μετά την καρό σημαία, οι δύο οδηγοί φάνηκαν να συνομιλούν προβληματισμένοι, ενώ ο Leclerc αποκάλυψε αργότερα το περιεχόμενο της συζήτησης.

«Ήταν πολύ δύσκολο,» παραδέχτηκε. «Μιλούσαμε με τον Carlos και, ουσιαστικά, συμφωνήσαμε ότι έχουμε ένα μονοθέσιο που είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στο όριο. Από πλευράς μου, δεν ξέρω τι συνέβαινε, αλλά στις υψηλές ταχύτητες, το μονοθέσιο ήταν πολύ ασταθές.»

Ο Carlos Sainz ήρθε να προσθέσει τα δικά του σχόλια. «Παλεύαμε με τις αλλαγές του ανέμου, με τα απρόβλεπτα του μονοθεσίου, με την υπερθέρμανση των ελαστικών. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ελάχιστη ευχέρεια στον αγώνα για να αντιμετωπίσουμε άλλα μονοθέσια και στρατηγικές,» εξήγησε.

Η Ferrari σαφώς παραμένει στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, έχοντας στην κατοχή της 78 βαθμούς, την ώρα που η διαφορά της από την –τρίτη– Mercedes βρίσκεται στους 18 βαθμούς.