Fernando Alonso: «Προφανώς θέλουμε περισσότερα»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Fernando Alonso της Aston Martin κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου για τέταρτη φορά σε πέντε αγώνες. Έχοντας προκριθεί στη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου στο Μαϊάμι, ο Ισπανός σίγουρα απόλαυσε ένα σπουδαίο –και προσοδοφόρο σε βαθμούς– τριήμερο.

Fernando Alonso

«Το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό και ο αγώνας ήταν λίγο μοναχικός σήμερα,» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ισπανός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των σαφώς ταχύτατων Red Bull, αλλά ούτε απειλήθηκε από τη Mercedes του George Russell πίσω του.

«Περιμέναμε ελαφρώς μεγαλύτερη πίεση, αλλά οι Ferrari ήταν λίγο χειρότερες από όσο νομίζαμε,» συνέχισε. «Δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά ήταν ένας μοναχικός αγώνας.»

Παρόλα αυτά, ο Alonso θέλει ακόμη περισσότερα στην πορεία του με τη βρετανική ομάδα. «Νομίζω ότι στην αρχή της χρονιάς, ένα βάθρο ήταν εκπληκτικό. Τώρα, μετά από τέσσερα βάθρα, προφανώς θέλουμε περισσότερα, έστω μία δεύτερη θέση.»

Ο Ισπανός προχωρά στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος, κατέχοντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, με 75 συνολικά βαθμούς.