Mercedes: Θα δείξουν τα λάθη της W14 οι αναβαθμίσεις στην Ίμολα

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Απαντήσεις - «κλειδιά» θα δώσουν στη Mercedes οι αναβαθμίσεις οι οποίες θα μπουν στη W14 στην Ίμολα, καθώς σύμφωνα με τον Toto Wolff, από αυτές θα φανεί τι έχει σχεδιαστεί λάθος πάνω στο «ασημί βέλος» του 2023.

Toto Wolff

Η γερμανική ομάδα υπέστη ακόμα ένα δύσκολο τριήμερο στο Μαϊάμι. Ο ρυθμός της ήταν άφαντος στις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά στον αγώνα βρήκε ένα αξιόμαχο αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο της χάρισε την 4η και την 6η θέση. Αυτή η ασταθής απόδοση, έχει αφήσει άπαντες εντός της Mercedes με την απορία, διότι δεν τους βοηθάει να καταλάβουν τι ακριβώς έχει πάει λάθος με την W14.

Στο Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, τα «ασημί βέλη» θα εμφανιστούν με μεγάλες αναβαθμίσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν μετατροπές στο πλαϊνό μέρος, στο πάτωμα και στην εμπρός ανάρτηση.

Παρόλο που όλη η ομάδα ελπίζει να κάνει το επόμενο βήμα με αυτό το «πακέτο», ο επικεφαλής, Toto Wolff τόνισε σε δηλώσεις του πως οι αναβαθμίσεις θα δώσουν μερικές απαντήσεις για τα κακώς κείμενα του μονοθεσίου. Ο Αυστριακός δεν αναμένει δραματικές αλλαγές στην Ίμολα, όμως πιστεύει πως η γνώση που θα πάρουν στον 6ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα αποδειχθεί βαρυσήμαντη μακροπρόθεσμα.

«Πρέπει να διαχειριστούμε τις προσδοκίες μας, διότι θα βάλουμε ένα πακέτο αναβαθμίσεων το οποίο θα περιλαμβάνει νέα κομμάτια αναρτήσεων, κομμάτια για το αμάξωμα και πολλά ακόμα. Δεν έχω δει ποτέ όμως στα 15 μου χρόνια στη Formula 1 να παρουσιάζεται ένας “πύραυλος” από το πουθενά, ούτε ξαφνικά να βρίσκεις μισό δευτερόλεπτο σε έναν γύρο. Άρα, αμφιβάλλω πολύ πως αυτό θα γίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Wolff.

«Αυτό για το οποίο ανυπομονώ όμως, είναι να αφαιρέσουμε μερικές μεταβλητές που έχουμε στο μυαλό μας. Ελπίζω να βρούμε μία σταθερά και μετά θα δούμε που είναι η βάση μας και τι μπορούμε να κάνουμε από εκεί και πέρα» τονίζει ο Αυστριακό και συνεχίζει:

«Πιστεύω, ότι κυνηγάμε την κάθετη δύναμη και αυτή είναι η καλύτερη δουλειά που μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά το μηχανικό κομμάτι. Οι αναβαθμίσεις που φέρνουμε στην Ίμολα θα μας βοηθήσουν να θέσουμε μία κατεύθυνση και να κατανοήσουμε τα πολλά μέρη στα οποία πιστεύουμε ότι χρειάζονται βελτίωση και τα οποία κάνουν το μονοθέσιό μας “δηλητηριώδες”» τα λόγια του επικεφαλής της Mercedes.