Απογοητευμένος ο Leclerc με την αστάθεια της SF-23

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Μία απογοητευτική εμφάνιση σημείωσε η Ferrari και ο Charles Leclerc στο Grand Prix του Μαϊάμι, με τον Μονεγάσκο να τερματίζει 7ος. Το νούμερο 16 του grid, έμεινε άκρως απογοητευμένος από την εξέλιξη του τριημέρου στην πολιτεία της Φλόριντα και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του.

O Leclerc μίλησε και δεν έκρυψε λόγια, καθώς τόνισε πως ήταν πολύ δύσκολο να προβλέψει τη συμπεριφορά του μονοθεσίου, όχι μόνο όταν φορούσε ένα συγκεκριμένο ελαστικό, αλλά σε κάθε γύρο.

Charles Leclerc

«Μόλις τώρα μιλούσα με τον Carlos και αυτό που μας λείπει πραγματικά από το μονοθέσιο, είναι η σταθερότητα. Ούτε καν από στροφή σε στροφή, αλλά στην ίδια στροφή όταν είμαι, μπορεί να έχω τεράστιο πρόβλημα με την υπερστροφή και την ισορροπία και μετά πρόβλημα με την υποστροφή. Συν ότι το μονοθέσιό μας επηρεάζεται πολύ από τους ανέμους» αναφέρει ο  Leclerc.

«Πέραν αυτού, για κάποιον λόγο είχα θέμα στις υψηλές ταχύτητες, γεγονός που δεν υπήρχε όλο το τριήμερο, μέχρι τον αγώνα. Οπότε πρέπει να ελέγξουμε το μονοθέσιο. Αυτά δεν τα είχα χθες στις κατατακτήριες. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα» τονίζει ο Μονεγάσκος.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον δυνατό ρυθμό που επέδειξε ο Sainz στην Αυστραλία, ο οποίος ρυθμός πλέον είναι άφαντος, ο Leclerc απάντησε:

«Και πάλι, αυτό είναι μέρος της αστάθειάς μας. Μερικές φορές αισθανόμαστε πως έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός, μετά φτάνεις σε μία πίστα με συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και είναι θερμότερη από άλλους αγώνες, οπότε πάει ό,τι σκεφτόμασταν για τα ελαστικά. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτά τα κομμάτια» τόνισε αγανακτισμένος ο 25χρονος.

Τα λόγια του οδηγού του υποστήριξε και ο Fred Vassuer. Ο Γάλλος επικεφαλής της Ferrari συμφώνησε με τον Leclerc στο πρόβλημα της αστάθειας.

«Πρέπει πραγματικά να επιστήσουμε προσοχή σε αυτά τα θέματα, επειδή είναι θέματα - κλειδί για εμάς, όπου πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Με τον Charles είχαμε καλύτερη απόδοση με τη σκληρή γόμα, με τον Carlos είχαμε καλύτερη απόδοση με τη μέση γόμα. Και ακόμα και με τα ίδια ελαστικά από τον έναν γύρο στον άλλον, ήμασταν ασταθείς» αναφέρει ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.