GP Μαϊάμι: Pole position για τον Perez, δεύτερη θέση για τον Alonso

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει ο Sergio Perez στον αγώνα του Μαϊάμι, έχοντας δίπλα του τον Fernando Alonso. Την ταχύτερη τριάδα των κατατακτήριων δοκιμών συμπλήρωσε ο Carlos Sainz.

Sergio Perez

Η περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε με υψηλές θερμοκρασίες. Κατά τα πρώτα λεπτά του Q1, οι περισσότεροι οδηγοί σημείωσαν μάλλον διστακτικούς χρόνους, με τον Sergio Perez της Red Bull Racing να παίρνει, αρχικά, το ταχύτερο πέρασμα, με χρόνο 1:28.306.

Στο μεταξύ, ο Lewis Hamilton επέστρεψε στο γκαράζ της Mercedes ύστερα από μικρή επαφή που είχε με τον τοίχο, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον αργό ρυθμό του Kevin Magnussen της Haas. Ο Βρετανός κατάφερε να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα στην πίστα και να βελτιώσει τον χρόνο του.

Fernando Alonso - Sergio Perez - Carlos Sainz

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Guanyu Zhou και του Carlos Sainz, όταν ο τελευταίος φάνηκε να μην παρατηρεί την παρουσία του Κινέζου οδηγού πίσω του, με αποτέλεσμα να τον στριμώξει στον τοίχο. Η Alfa Romeo, ωστόσο, δε φάνηκε να έχει κάποια ζημιά.

Ο Verstappen βελτίωσε τον χρόνο του, ανοίγοντας διαφορά σχεδόν τεσσάρων δεκάτων από τον teammate του. Κατά τα τελευταία λεπτά του Q1, η κίνηση επηρέασε τις στρατηγικές μερικών οδηγών, ενώ οι Nico Hulkenberg και Valtteri Bottas κατάφεραν να ανέβουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Fernando Alonso - Carlos Sainz

Απογοήτευση για τις δύο McLaren και τον τοπικό ήρωα, Logan Sargeant, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q2.

Στο τέλος του Q1, αποκλείστηκαν οι: Norris, Tsunoda, Stroll, Piastri και Sargeant.

Το Q2 ξεκίνησε με τον Verstappen να σημειώνει πέρασμα με χρόνο 1:27.110, ενώ ο Perez ακολουθούσε. Ανεβασμένος φαινόταν, στο μεταξύ, ο ρυθμός των δύο Alpine. Δύσκολο απόγευμα για τον Hamilton, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειοποιήσει τους γύρους του.

Προς το τέλος του Q2, ο Leclerc κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, κάνοντας ταχύτερο γύρο από τον Ολλανδό, κατά ενάμισι δέκατο περίπου. Ο Carlos Sainz ολοκλήρωσε την ταχύτερη τριάδα στο δεύτερο μέρος της διαδικασίας.

Έκπληξη για τον Bottas και τον Magnussen, που κατάφεραν να προκριθούν στο Q3.

Στο τέλος του Q2, αποκλείστηκαν οι: Albon, Hulkenberg, Hamilton, Zhou και De Vries.

Sergio Perez

Με την έναρξη του Q3, ο Perez σημείωσε έναν ταχύτατο γύρο, στο 1:26.841, με τον Alonso να ακολουθεί. Επτά λεπτά πριν το τέλος, ο Magnussen ανέβηκε προς ώρας στην τρίτη θέση, μέχρι να αντικατασταθεί από τον Sainz.

Η απόλυτη απογοήτευση για τον Μονεγάσκο, όμως, έφτασε όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 6, χωρίς να μπορέσει να αποφύγει τη σύγκρουση με τον τοίχο. Μία κόκκινη σημαία διέκοψε οριστικά τη διαδικασία. Απογοητευμένος έμεινε και ο Verstappen, ο οποίος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει κάποιον γύρο, με αποτέλεσμα να μείνει στην ένατη θέση.

Fernando Alonso - Sergio Perez - Carlos Sainz

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά, ωστόσο, στο γκαράζ της Haas, μετά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης από τον Δανό. Ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στα πάτρια εδάφη.

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Perez, Alonso, Sainz, Magnussen, Gasly, Russell, Leclerc, Ocon, Verstappen και Bottas.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Μαϊάμι: Pole position για τον Perez, δεύτερη θέση για τον Alonso