Θα έχει ο Perez ίσες ευκαιρίες φέτος;

×

Κώστας Λεώνης

Η συνέντευξη τύπου της Παρασκευής στο Miami με την παρουσία των Christian Horner και Toto Wolff είχε αρκετό ενδιαφέρον. Δεν ήταν καθόλου έκπληξη μετά τα αποτελέσματα στο Baku ότι με το που δόθηκε στους παριστάμενους δημοσιογράφους η δυνατότητα ερωτήσεων τέθηκε το θέμα της ισότητας ανάμεσα σε δυο team mates που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Πρώτος μίλησε ο Wolff που πέρα από τα αυτονόητα, που θα έλεγε κάθε επικεφαλής ομάδας F1, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πράγματα που θα έκανε διαφορετικά αν ο χρόνος γύριζε πίσω στο 2016. Από την άλλη ο Horner αφού χαρακτήρισε μια τέτοια κατάσταση σαν «πρόβλημα πολυτελείας», παραδέχτηκε ότι παρά τις προσπάθειες της ομάδας να εφαρμόσει την ισότητα σε όλες τις διαδικασίες της δεν μπορεί να αποκλείσει αστάθμητους παράγοντες που ενδέχεται τελικά να προκαλέσουν ένα κλίμα παράνοιας.

Sergio Perez

Δυνατή λέξη η παράνοια όμως πόσο μακριά είναι από αυτά που έγιναν ανάμεσα στους Verstappen και Perez μετά το περυσινό Grand Prix της Βραζιλίας; Πόσα ειπώθηκαν, πόσα γράφτηκαν και πόσοι από το περιβάλλον των δυο οδηγών μπλέχτηκαν σε ένα εντελώς ανάρμοστο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ξεκατίνιασμα; Πόσο σχέση είχαν όλα αυτά με κάποιες κινήσεις της Red Bull τον χειμώνα; Καταρχήν, επέστρεψε ο Daniel Ricciardo, πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος του θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια ο περιφερόμενος διασκεδαστής της ομάδας στους αγώνες; Έπειτα, η Red Bull έκανε ρεκόρ όλων των εποχών τοποθετώντας έξι οδηγούς της ακαδημίας στη Formula 2 και άλλον ένα στην Ιαπωνική Super Formula. Με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 15 εκατομμύρια δολάρια δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι μια κίνηση χωρίς απώτερο σκοπό. Για να έρθει τελευταία και ο Franz Tost να εκθειάσει την πρόοδο του Yuki Tsunoda υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα είναι έτοιμος για την Red Bull Racing.

Μπορεί φυσικά όλα αυτά να έχουν σχέση με την επόμενη μέρα της Scuderia AlphaTauri όμως ακόμη και έτσι ανοίγουν άμεσα ή έμμεσα εναλλακτικές για την περίπτωση που ο Sergio Perez ή το περιβάλλον του ξεφύγουν από τη γραμμή της ομάδας. Επιπλέον, αυτό που δεν ανέφερε ο Wolff για το 2016 ήταν ότι ένας πρωταθλητής F1 έχει τεράστια αξία marketing και αν φύγει ή αποσυρθεί όπως στην περίπτωση του Rosberg είναι μια μικρή καταστροφή. Αν λοιπόν η Red Bull δεν έχει μακροχρόνιο πλάνο για τον Perez μην εκπλαγείτε αν δείτε μια αλλαγή στην στάση της ισότητας ακόμη και αν η απόδοση του Μεξικάνου εξακολουθήσει να αγγίζει αυτή του Verstappen.