GP Μαϊάμι: Πρωτιά ξανά για τον Verstappen στο FP3, συμπλήρωσαν την κορυφαία τριάδα οι Leclerc και Perez

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Την κορυφή κατέκτησε στο τρίτο και τελευταίο μέρος των ελεύθερων δοκιμών στο Μαϊάμι ο Max Verstappen, σημειώνοντας 1:27.535. Ο Charles Leclerc πήρε τη 2η θέση αυτής της περιόδου, όντας τέσσερα δέκατα μακριά από τον Ολλανδό και ο Sergio Perez την 3η  στα πέντε δέκατα διαφορά. Αποδείχθηκε πως η Ferrari είναι ξανά η μοναδική που μπορεί να κοντράρει τους «ταύρους» στη μάχη της pole position, η οποία αναμένεται στις 23:00 ώρα Ελλάδος αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+. Πολύ θετική εμφάνιση για την Alpine, ενώ δουλειά έχουν ακόμα οι Mercedes και Aston Martin. 

Max Verstappen

Με φρέσκα μαλακά ελαστικά ξεκίνησαν τη διαδικασία οι δύο Red Bull, ενώ η Alpine επέλεξε τη μέση γόμα για αρχή, ώστε να εξετάσει περαιτέρω τις αναβαθμίσεις που έβαλε μόλις στο μονοθέσιό της. Ο Verstappen, έθεσε εξ αρχής το ρυθμό της πίστας, κάνοντας ταχύτερο χρόνο, με τον Leclerc να ακολουθεί αμέσως (και αυτός με τα μαλακά) στη δεύτερη θέση. Λίγοι οδηγοί βγήκαν στην πίστα στα πρώτα λεπτά του FP3, καθώς η πίστα παρά ήταν ζεστή και δεν ήθελαν να φθείρουν τα ελαστικά τους τόσο γρήγορα.

Lewis Hamilton

Δύσκολη μέρα για την Aston Martin και τη Mercedes. Η βρετανική ομάδα, φάνηκε εξ αρχής τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο πιο αργή από τον καλύτερο χρόνο, παρόμοια και τα «Ασημί βέλη» που δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν τους χρόνους των πρώτων, παρότι τερμάτισαν 1-2 στο FP1. Με το μισάωρο να πλησιάζει, μόνο η Alpine είχε μείνει έξω χωρίς να έχει βάλει τη μαλακή γόμα της Pirelli, ενώ η Red Bull Racing κρατούσε γερά τους δύο καλύτερους χρόνους της περιόδου.

Fernando Alonso

Δύο οδηγοί βγήκαν εκτός στη στροφή 17, όπου ο αέρας ήταν διόλου φιλικός. Συγκεκριμένα, οι Albon και Alonso, έφυγαν προσωρινά εκτός αγωνιστικής γραμμής και ορίου πίστας, πριν συνεχίσουν κανονικά. Γρήγορα εν τω μεταξύ άρχισαν να πέφτουν στην κατάταξη οι χρόνοι των δύο Mercedes, με τους Βρετανούς οδηγούς της γερμανικής ομάδας να δηλώνουν προβληματισμένοι στο team radio για τον ρυθμό που δεν έβρισκαν και για την έλλειψη ταχύτητας στις ευθείες.

Elon Musk - Red Bull

Ξεπερνώντας τη μισή διάρκεια της διαδικασίας, το 1:27.669 του Verstappen μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ήδη ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από την περσινή pole position του Leclerc. Ταυτόχρονα, η Alpine συνέχισε να δουλεύει τη μέση γόμα της Pirelli, έχοντας πιθανότατα κατά νου ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το Grand Prix της Κυριακής.

Μόλις η γαλλική ομάδα φόρεσε τα μαλακά σετ ελαστικών, αμέσως ο Pierre Gasly ανέβασε τον χρόνο του στην 4η θέση, παρόμοια λίγο μετά και ο Esteban Ocon. Σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και πάλι καθόλου ιδανική, ο τοπικός ήρωας Logan Sargeant με τη Williams, ο οποίος τελείωσε τη δοκιμασία στη 17η θέση.

Charles Leclerc

Καθώς η πίστα έμπαινε σε ιδανική θερμοκρασία, ο Valterri Bottas ανέβασε την Alfa Romeo προσωρινά 5η και ο Alex Albon τη Williams 6η. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών, ο Perez «άρπαξε» τη δεύτερη θέση από τον Sainz, πριν έρθει η Ferrari του Charles Leclerc και σημειώσει καλύτερο χρόνο και από τους δύο.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του FP3:

Verstappen, Leclerc, Perez, Sainz, Ocon, Gasly, Bottas, Hulkenberg, Albon, Russell, Magnussen, Alonso, Hamilton, Stroll, Zhou, Tsunoda, Sargeant, Piastri, Norris και De Vries.