GP Μαϊάμι: Πρώτος στο FP2 ο Max Verstappen, στο 2-3 οι Ferrari

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών του Grand Prix στο Μαϊάμι ο Max Verstappen γράφοντας 1:27.930. Στα περίπου 4 δέκατα μακριά ο δεύτερος Carlos Sainz και στα 4,5 δέκατα τρίτος ο Charles Leclerc. Πρόβλημα ξανά με το προσκέφαλο του μονοθεσίου του είχε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ ο Μονεγάσκος έφυγε με τη Ferrari στον τοίχο της στροφής 8, δέκα λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας, βγάζοντας την κόκκινη σημαία.

GP Μαϊάμι - FP2

Πολλές φορές αντάλλαξαν θέσεις στην κορυφή οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing με αυτούς της Ferrari στις αρχές του FP2, φορώντας τη μέση γόμα. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε η μαλακή γόμα να μπαίνει στην πίστα - η οποία ανέβαζε σιγά σιγά θερμοκρασία – ο Ολλανδός κράτησε και βελτίωσε τον χρόνο του, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης.

GP Μαϊάμι - FP2

Στο πρώτο δεκάλεπτο της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών, η Red Bull Racing υπερίσχυσε, κρατώντας τους δύο καλύτερους χρόνους. Σύντομα, όταν οι ομάδες άρχισαν να φορούν τη μαλακή γόμα της Pirelli, ο Lando Norris με τη McLaren είδε το όνομά του στην κορυφή της λίστας, αλλά για πολύ λίγο, καθώς Ferrari και Red Bull Racing είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν χρόνους με τα μαλακά. Ωστόσο, ο 23χρονος Βρετανός κατάφερε μέχρι το τέλος της περιόδου να κατακτήσει την 6η θέση, όντας ένα δέκατο ταχύτερος από τη Mercedes του Lewis Hamilton.

GP Μαϊάμι - FP2

Στην 5η θέση και πίσω από τις δύο ομάδες – πρωταγωνιστές του session, τερμάτισε τη διαδικασία ο Fernando Alonso με την Aston Martin, όντας επτά δέκατα μακριά από τον χρόνο του Verstappen και τρία δέκατα μακριά από τον χρόνο του 4ου Sergio Perez.

Ο έτερος οδηγός της Aston Martin, Lance Stroll πήρε την 8η θέση στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Esteban Ocon με την Alpine (επτά χιλιοστά πίσω από τον Stroll) και ο αξιόμαχος Alex Albon με τη Williams.

GP Μαϊάμι

Ο George Russell της Mercedes, έχασε τη στροφή 11 χωρίς όμως να έχει την ατυχή κατάληξη του Leclerc, γεγονός ωστόσο που τον έφερε 15ο, αφού δεν πρόλαβε να βελτιώσει και να πέσει κάτω από το 1:29. Σε άσχημη κατάσταση ο τοπικός ήρωας, Logan Sargeant ο οποίος έστειλε τη δική του Williams στην τελευταία θέση, καθώς απείχε δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα από τον χρόνο του κορυφαίου, Max Verstappen.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του δεύτερου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Μαϊάμι:

Verstappen, Sainz, Leclerc, Perez, Alonso, Norris, Hamilton, Stroll, Ocon, Albon, Gasly, Magnussen, Zhou, Bottas, Russell, Piastri, Hulkenberg, Tsunoda, De Vries, Sargeant