GP Μαϊάμι: Ταχύτερος ο George Russell στο FP1, μετά από… γερμανική ανατροπή

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη 

Ταχύτερος όλων ο George Russell στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη Mercedes να διασφαλίζει το 1-2. Η κορυφαία τριάδα συμπληρώθηκε από τον Charles Leclerc.

George Russell

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με… παράπονα από τον George Russell, ο οποίος παραπονέθηκε για έντονους κραδασμούς στη Mercedes του, ζητώντας από την ομάδα του να επιστρέψει στο γκαράζ για να διορθώσουν οι μηχανικοί του το πρόβλημα.

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Nyck De Vries είχε μία περιστροφή εντός της πίστας, εμφανίζοντας προσωρινά μία κίτρινη σημαία στο δεύτερο κομμάτι της πίστας, χωρίς όμως να φαίνεται να τραυματίζει το μονοθέσιό του.

Ήδη από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της διαδικασίας, ανεβασμένος ήταν ο ρυθμός του Lewis Hamilton, ο οποίος έδειξε να κυριαρχεί στο πρώτο τμήμα της πίστας και να σημειώνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Στα άλλα δύο τμήματα, όμως, η Red Bull Racing φαινόταν να υπερισχύει.

Charles Leclerc

Σταδιακά, τόσο η Ferrari του Leclerc όσο και η Aston Martin του Alonso έδειξαν άνοδο του ρυθμού τους, την ώρα που ο Verstappen διατηρούσε το προβάδισμα, με χρόνο 1:31.826. Την έκπληξη έκαναν οι δύο Haas, του Hulkenberg και του Magnussen, οι οποίοι δοκίμασαν πρώτοι τη μαλακή γόμα στην καυτή άσφαλτο του Μαϊάμι, με αποτέλεσμα να σημειώσουν τον πρώτο και τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, αντιστοίχως.

Στο τέλος του πρώτου μισάωρου, οι δέκα ταχύτεροι χρόνοι ανήκαν στους: Hulkenberg, Verstappen, Magnussen, Leclerc, Alonso, Hamilton, Perez, Ocon, Piastri και Sainz.

Nico Hulkenberg

Μία κόκκινη σημαία διέκοψε τη δράση εντός πίστας, 26 λεπτά πριν τη λήξη των πρώτων ελεύθερων δοκιμών, όταν ο Hulkenberg έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και συγκρούστηκε με τον τοίχο. Στο μεταξύ, κι άλλοι οδηγοί είχαν ήδη προλάβει να σημειώσουν μερικούς γρήγορους γύρους με σετ μαλακής γόμας, με αποτέλεσμα ο Verstappen να επιστρέψει στην πρώτη θέση, με χρόνο 1:31.054.

Max Verstappen

Η πράσινη σημαία δόθηκε σχεδόν 9 λεπτά αργότερα, με τις Red Bull να βγαίνουν πρώτες στην πίστα. Ο Leclerc ήταν εκείνος που κατάφερε γρήγορα να σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, με διαφορά σχεδόν τεσσάρων δεκάτων από τον πρωτοπόρο Ολλανδό. Τελικά, ο Μονεγάσκος κατάφερε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον χρόνο του, παραμένοντας μεν στη δεύτερη θέση, μειώνοντας δε τη διαφορά του, στα 253 χιλιοστά.

Δύο λεπτά πριν το τέλος, ήρθε μια πλήρης ανακατάταξη, με τις δύο Mercedes του Russell και του Hamilton να διασφαλίζουν το 1-2, και με τον Charles Leclerc να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Verstappen, πέφτοντας όμως στην τρίτη θέση, μετά την ανατροπή από τη γερμανική ομάδα.

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Russell, Hamilton, Leclerc, Verstappen, Sainz, Gasly, Alonso, Stroll, Hulkenberg, Ocon, Perez, Piastri, Magnussen, Bottas, Albon, Norris, Zhou, Tsunoda, Sargeant, De Vries.