Πιστεύει πολύ στη «νέα εποχή» της McLaren ο Lando Norris

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Εμπιστοσύνη και πίστη μεγαλύτερη από πριν έχει στη McLaren ο Lando Norris μετά την τεχνική αναδιάρθρωση στην οποία προχώρησαν οι Βρετανοί εντός της ομάδας και τις πρώτες αναβαθμίσεις που έχουν μπει στο μονοθέσιο για το 2023.

Γρήγορα κατάλαβαν φέτος στη McLaren πως το μονοθέσιο δεν είναι καθόλου όπως θα έπρεπε και πως τα προβλήματα θα είναι μεγάλα το 2023. Μόλις δύο αγώνες μετά το ξεκίνημα της σεζόν, η βρετανική ομάδα προχώρησε σε ολική αναδιάρθρωση. Ο επικεφαλής, Andrea Stella έλαβε εντολή να εξετάσει την τεχνική υποδομή και το πρώτο βήμα ήρθε με την αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή, James Key τον οποίο αντικατέστησαν τρία διαφορετικά πρόσωπα με διαφορετικό πόστο το καθένα. 

Η αναδιοργάνωση αυτή, ήρθε αρκετά αργά κι έτσι στη McLaren δεν μπόρεσαν να φέρουν τις αναβαθμίσεις που ήθελαν μέχρι τώρα για το μονοθέσιο. Ωστόσο, στο Αζερμπαϊτζάν η McLaren έδειξε ήδη σημάδια βελτίωσης, με τον Lando Norris να κερδίζει δύο βαθμούς στην 6η θέση και τον rookie teammate του να βρίσκεται για ελάχιστα έξω από τους βαθμούς, στην 11η θέση. 

Παρόλο που οι υψηλοί του στόχοι είναι ακόμα μακριά, ο Lando Norris ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη McLaren έως το 2025, έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του που δείχνει να χαράσσει σιγά σιγά τον δρόμο των επιτυχιών.

«Σίγουρα όλοι στο εργοστάσιο και η ομάδα εδώ δείχνουν πιο χαρούμενοι, πιο αισιόδοξοι. Έχω ακόμα μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα τώρα με τη νέα δομή και με τους νέους ανθρώπους που έχουν μπει στο οργανισμό» τόνισε αρχικά ο Βρετανός.

«Όλοι είναι λίγο πιο απελευθερωμένοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να κάνουν μεγαλύτερα βήματα» συμπλήρωσε, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων που θα μπει το καλοκαίρι στο μονοθέσιο, το επονομαζόμενο «B-spec»:

«Οι αναβαθμίσεις που φέραμε στο Μπακού, δεν βοήθησαν πολύ στις στροφές χαμηλής ταχύτητας. Ελάχιστα ίσως, αλλά όχι πολύ. Ίσως στο Μαϊάμι να δούμε μεγαλύτερη αλλαγή, καθώς υπάρχουν περισσότερες στροφές μέσης ταχύτητας. Αυτά όμως είναι όσα έχουμε τώρα».

«Είναι ένα μικρό βήμα εμπρός, πιο πολύ μία διαφορετική φιλοσοφία πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε. Έρχονται πράγματα και δείχνουν καλά και σίγουρα θα κάνουμε μεγαλύτερα βήματα από αυτά που είδατε στο Αζερμπαϊτζάν» αναφέρει ο Lando Norris.