Ο Sebastian Vettel θα οδηγήσει μονοθέσια F1 από τη συλλογή του

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel θα οδηγήσει μερικά από τα μονοθέσια Formula 1 που έχει στη συλλογή του, στο φεστιβάλ Goodwood, στη Μεγάλη Βρετανία. Μπορεί ο Γερμανός να αποσύρθηκε πέρσι από την αγωνιστική δράση, όμως θα επιστρέψει πίσω από το τιμόνι για τους θεατές του ιστορικού φεστιβάλ αυτοκινήτου.

Sebastian Vettel

Τελευταία φορά που ο Vettel συμμετείχε στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν το 2012, όταν οδήγησε την RB7, με την οποία είχε κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών την προηγούμενη χρονιά. Αυτήν τη φορά, θα επιστρέψει για να οδηγήσει μερικά από τα μονοθέσια που έχει στην κατοχή του.

Ένα από αυτά θα είναι η Williams FW14B, με την οποία ο Nigel Mansell είχε κερδίσει τα δύο πρωταθλήματα το 1992, ενώ θα οδηγήσει και τη McLaren MP4/8 του αείμνηστου Ayrton Senna, από τη σεζόν του 1993.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μονοθέσια που θα οδηγήσει ο Γερμανός θα τροφοδοτηθούν με βιώσιμα καύσιμα, ύστερα από την πρωτοβουλία “Race without Trace”, που σύστησε ο ίδιος πέρσι, στην πίστα του Silverstone.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, στις 15 και 16 Ιουλίου.