Frederic Vasseur για Laurent Mekies: «Τεράστια ευκαιρία» η μετακίνηση στην AlphaTauri

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Πριν την έναρξη του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, ανακοινώθηκε ότι ο Laurent Mekies θα αντικαταστήσει τον Franz Tost στη θέση του αρχηγού της AlphaTauri, το 2024. Ο Mekies, μέχρι πρότινος, εκτελεί χρέη βοηθού αρχηγού ομάδας στη Ferrari και ο νυν αρχηγός της ιταλικής ομάδας, Frederic Vasseur, δηλώνει χαρούμενος για την ευκαιρία που δόθηκε στον συμπατριώτη συνάδελφό του.

Frederic Vasseur

«Καταρχάς, πιστεύω ότι είναι μία τεράστια ευκαιρία για τον Laurent, έχοντας υπόψη την καλή σχέση που έχω μαζί του,» είπε ο αρχηγός της Ferrari. «Δε θα εμποδίσω τον Laurent, φυσικά.»

«Ως προς τη χρονική στιγμή, νομίζω ότι η AlphaTauri ήταν μάλλον λίγο πιεστική με το δελτίο Τύπου. Έχουμε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον Laurent, και πρέπει ακόμη να συζητήσουμε μερικές λεπτομέρειες,» επεσήμανε ο Γάλλος. «Είχαμε μία πολύ ανοιχτή συζήτηση περί αυτού, επειδή γνωριζόμαστε εδώ και 30 χρόνια, και νομίζω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να του αρνηθώ αυτήν την πρόταση.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Mekies δεν είναι ο μόνος από το επιτελείο της Ferrari που πήρε «μεταγραφή» προς άλλη ομάδα, καθώς ο David Sanchez –ο επικεφαλής μηχανολόγος της ομάδας– υπέβαλε την παραίτησή του και ανακοίνωσε τη μετακίνησή του στη McLaren από τη νέα χρονιά, την ώρα που φήμες κάνουν λόγο για τεταμένο κλίμα εντός της ιταλικής ομάδας.