Υπό διερεύνηση η παρουσία προσωπικού στην pit lane πριν τη λήξη του αγώνα στο Μπακού

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Η FIA θέτει προς διερεύνηση τον… εαυτό της, μετά την τρομακτική στιγμή όπου δημοσιογραφικό προσωπικό εισχώρησε στην pit lane πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Esteban Ocon, που μπήκε στον τελευταίο γύρο για να εκτελέσει τη μία υποχρεωτική αλλαγή ελαστικών, είδε ξαφνικά μπροστά του πλήθος ανθρώπων να στέκεται στη μέση της pit lane.

Ocon

Ο Γάλλος, ευτυχώς, απέφυγε τα χειρότερα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Όμως γεννήθηκαν απορίες σχετικά με τη διαχείριση του προσωπικού από την FIA, ιδιαίτερα όταν διακυβεύεται η ασφάλεια όλων. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, η FIA εξέφρασε τη μετάνοιά της για το συμβάν αυτό και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις στο μέλλον.

Ο Ocon μοιράστηκε τη δική του οπτική: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινήσαμε να προετοιμαζόμαστε για το βάθρο και την τελετή απονομής ενώ ακόμη αγωνιζόμασταν. Απέμενε ένας γύρος και κάποιοι δεν είχαν μπει ακόμη στα pits.»

«Έφτασα στην pit lane με 300 χλμ/ώρα, καθυστέρησα το φρενάρισμα και είδα μπροστά μου τις μπαριέρες και τον κόσμο,» εξήγησε ο Γάλλος. «Ήταν τρελό, θα μπορούσε να ήταν πολύ σοβαρό σήμερα.»