Max Verstappen: «Έμαθα ξανά πολλά πράγματα»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο αγώνας στην πόλη του Μπακού ήταν μάλλον υποτονικός, παρόλο που το τριήμερο συνολικά ήταν επεισοδιακό. Οι δύο Red Bull του Sergio Perez και του Max Verstappen βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας πίσω τους κατά 20 δευτερόλεπτα τον Charles Leclerc της Ferrari.

Max Verstappen

Στον 10ο γύρο του αγώνα, ο Nyck De Vries συγκρούστηκε με τον τοίχο, με αποτέλεσμα την εμφάνιση κίτρινης σημαίας στα πρώτα δύο κομμάτια της πίστας. Έτσι, ο Ολλανδός μπήκε στα pits για την πρώτη του αλλαγή ελαστικών, κι έναν γύρο αργότερα, δόθηκε εντολή για την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, πλήττοντας σημαντικά τη στρατηγική του Verstappen. «Φυσικά, το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν λίγο ατυχές,» είπε ο Ολλανδός. «Μετά έπρεπε να πιέσω ξανά και προσπάθησα να μείνω πολύ κοντά [στον Perez], για να μπω στο DRS. Αλλά τα ελαστικά υπερθερμαίνονταν, στην προσπάθεια να τον ακολουθήσω.»

Ωστόσο, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί ότι αποκόμισε μερικά χρήσιμα δεδομένα από αυτό το τριήμερο. «Νομίζω ότι έμαθα ξανά πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και, στην τελική, πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα ως ομάδα,» κατέληξε.

Με τη νίκη του Perez στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν, η διαφορά του από τον Ολλανδό μειώθηκε στους πέντε βαθμούς, στο πρωτάθλημα οδηγών. Θα μπορέσει, άραγε, ο Μεξικανός να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό και στους επόμενους αγώνες;