Formula 2 Αζερμπαϊτζάν – σπριντ: Νίκη Bearman σε αγώνα χάος

×

Κώστας Λεώνης

Ο οδηγός της ακαδημίας της Ferrari Oliver Bearman πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Formula 2 επιβιώνοντας ενός χαοτικού αγώνα με δυο διακοπές για αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Βρετανός εκκίνησε από την 9η θέση στο grid όμως αμέσως κέρδισε έδαφος όταν ο poleman Richard Verschoor και οι Zane Maloney, Victor Martins συγκρούστηκαν πριν την 1η στροφή. Ο Γάλλος ήταν ο μοναδικός που συνέχισε χωρίς ζημιά χάνοντας όμως την πρωτοπορία από τον Dennis Hauger.

F2

Ο οδηγός της MP Motorsport πέρασε με επιτυχία τον σκόπελο της πρώτης επανεκκίνησης μετά την εγκατάλειψη του Boschung που έφερε για στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο μεταξύ ο Bearman, που είχε ήδη κερδίσει μια θέση από τον Enzo Fittipaldi πριν τη διακοπή, συνέχισε την αναρρίχηση του περνώντας διαδοχικά τους Theo Pourchaire, Jak Crawford και Jehan Daruvala. Όμως κάπου εκεί ο ρυθμός του έπεσε μένοντας σταθερά πίσω από τους Hauger, Martins και Vesti.

Ο αγώνας έμοιαζε να έχει κριθεί όταν 6 γύρους πριν την καρό σημαία ένα λάθος έστειλε τον Roy Nissany στις μπαριέρες και το αυτοκίνητο ασφαλείας πίσω στην πίστα. Στην επανεκκίνηση οι χαμηλές θερμοκρασίες σε λάστιχα και φρένα αποδείχθηκαν καταστροφικά για τους Hauger και Martins που έχασαν τον έλεγχο στην πρώτη στροφή αφήνοντας για λίγο πρώτο τον Vesti. Ο Δανός τρεις στροφές αργότερα έχασε με την σειρά του τον έλεγχο επιτρέποντας τον Bearman να τον περάσει δευτερόλεπτα πριν ο αγώνας διακοπεί.

Έτσι η Prema πέτυχε ένα ανέλπιστο 1-2 με τον Crawford να συμπληρώνει το βάθρο και τους Kush Maini, Fittipaldi και Juan Manuel Correa να συμπληρώνουν την 6αδα. Συνέχεια για το πρωτάθλημα με τον κύριο αγώνα την Κυριακή στις 10:25 αποκλειστικά στο Ant1+.