Εκτός sprint ο Sargeant, από τα pit σε sprint και GP ο Ocon

×

Ο Logan Sargeant δεν θα τρέξει στον σημερινό πρώτο αγώνα sprint της χρονιάς στη Formula 1, που διεξάγεται στο πλαίσιο του grand prix του Αζερμπαϊτζάν, καθώς ο «ρούκι» της Williams είχε ατύχημα στη διάρκεια του Sprint Shootout.

Ο Αμερικανός χτύπησε το μονοθέσιό του στις μπαριέρες της πίστας στο Μπακού, βγαίνοντας από τη στροφή 15, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να υποστεί μεγάλη ζημιά.

Logan Sergeant

Έτσι, η βρετανική ομάδα δεν θα εκπροσωπηθεί από τον Sargeant στον αγώνα μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων (σ.σ. η συγκεκριμένη απόσταση στο Μπακού είναι 17 γύροι), ο οποίος κατετάγη 15ος για το sprint, ενώ τόνισε σε δηλώσεις του ότι τα μονοθέσια που βρίσκονταν μπροστά του ευθύνονται μερικώς για το ατύχημά του.

Στο μεταξύ, ο Esteban Ocon θα εκκινήσει από το pit lane τόσο στον σημερινό αγώνα sprint, όσο και στο αυριανό grand prix του Αζερμπαϊτζάν, καθώς οι μηχανικοί της Alpine έκαναν αλλαγές στο μονοθέσιό του υπό καθεστώς parc ferme.

Esteban Ocon

Η γαλλική ομάδα αντιμετώπισε χθες (28/4) προβλήματα αξιοπιστίας, καθώς το αυτοκίνητο του Pierre Gasly τυλίχθηκε στις φλόγες στη διάρκεια της πρώτης -και μοναδικής στο τριήμερο- περιόδου ελεύθερων δοκιμών, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε λόγω ατυχήματος στα δοκιμαστικά.

Οι μηχανικοί του Gasly έβαλαν χθες νέα μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του και σήμερα ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς να δεχθεί ποινή.

Για τον Ocon, ωστόσο, θα υπάρξει ποινή, καθώς οι μηχανικοί του έκαναν τροποιήσεις στο «στήσιμο» της ανάρτησης του μονοθεσίου υπό καθεστώς parc ferme, όπερ σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε «στήσιμο» ή ανταλλακτικά τιμωρείται. Ο Ocon κατετάγη 13ος για τον αγώνα sprint, ωστόσο τώρα θα εκκινήσει από τα pit.