F1 Μπακού: Ο Λεκλέρκ στην pole του αγώνα Sprint!

×

Τάκης Πουρναράκης

O Mονεγάσκος ήταν ταχύτερος από τις Red Bull, 1.5sec πιο αργός από το χθεσινή του επίδοση και τράκαρε στο τέλος.

F1 Μπακού: Ο Λεκλέρκ στην pole του αγώνα Sprint

Το Sprint Shootout έκρυβε δράμα με τους Σάρτζαντ, Λεκλέρκ να χτυπούν στους τοίχους. Ο Αμερικάνος με τη Williams την πάτησε στο τέλος του SQ1 και ενώ είχε πάρει την πρόκριση για το SQ2 ενώ ο Μονεγάσκος στην τελευταία του προσπάθεια στο SQ3. Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν αρκετή η προηγούμενη προσπάθειά του για να του δώσει την πρώτη pole σε Sprint Shootout στην ιστορία της F1. Ο Λεκλέρκ ήταν 1.5sec πιο αργός απ’ ότι χτες στις κατατακτήριες δοκιμές πράγμα που ο ίδιος απέδωσε στις διαφορετικές συνθήκες. Ο Μονεγάσκος είπε ότι η πίστα γλιστρούσε και ότι υπερθέρμανε τα πίσω ελαστικά γι’ αυτό και έχασε το πίσω μέρος στην τελευταία προσπάθεια. Αξίζει να τονίσουμε πως η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν στους 49 βαθμούς Κελσίου παραπλήσια με εχθές.

F1 Μπακού: Ο Λεκλέρκ στην pole του αγώνα Sprint

Ο Φερστάπεν είχε αρκετά προβλήματα με την ευστάθεια του πίσω μέρος επίσης και βρέθηκε πίσω από τον Πέρεζ σε επίδοση. Σε σχέση με τη χθεσινή διαδικασία ο Τσουνότα έχασε σημαντικό έδαφος καθώς βγήκε κόκκινη σημαία την ώρα που ολοκλήρωνε την προσπάθειά του στο SQ1. Αντίστοιχα θεαματική βελτίωση είχε ο Άλμπον με τη Williams που από 13ος ανέβηκε 7ος. Ο Ράσελ επίσης μπόρεσε να ανέβει από την 11η στην 4η θέση όντας 0.25sec ταχύτερος από το Χάμιλτον. Ο αγώνας Sprint ξεκινά στις 16:30 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ANT1 και ΑΝΤ1+.

H σειρά εκκίνησης του αγώνα Sprint:

F1 Μπακού: Ο Λεκλέρκ στην pole του αγώνα Sprint

Ο αγώνας Sprint διαρκεί 17 γύρους ή 100km και βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι οδηγοί με τον πρώτο να παίρνει 8 βαθμούς και τον όγδοο να παίρνει έναν βαθμό.