GP Αζερμπαϊτζάν: Στην κορυφή του Sprint Shootout o Charles Leclerc

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Το «πράσινο φως» δόθηκε στο νέο format για τα Σαββατοκύριακα που περιλαμβάνουν αγώνες sprint, με τη δράση να ξεκινά το πρωί του Σαββάτου με το νεοσυσταθέν Sprint Shootout.  Η διαδικασία αυτή αντικατέστησε τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές και λειτουργεί, ουσιαστικά, ως μία περίοδος κατατακτήριων δοκιμών για τον αγώνα sprint.

Charles Leclerc

Το SQ1, λοιπόν, ξεκίνησε με την πλειονότητα των οδηγών να σημειώνει μάλλον διστακτικούς χρόνους, ενώ δεν έλειψαν οι έξοδοι, χωρίς να τραυματιστούν μονοθέσια. Σχεδόν μισό λεπτό πριν τη λήξη της διαδικασίας, όμως, ο Logan Sargeant έχασε τον έλεγχο της Williams του στη στροφή 15 και συγκρούστηκε με τον τοίχο, με αποτέλεσμα να σπάσει η πίσω ανάρτηση. Μία κόκκινη σημαία διέκοψε τη συνέχεια του SQ1.

Στο μεταξύ, οι τρεις ταχύτεροι γύροι ανήκαν στους Charles Leclerc, Max Verstappen και Lewis Hamilton. Στο τέλος του SQ1 αποκλείστηκαν οι: Zhou, Bottas, Tsunoda, Gasly και De Vries.

Το SQ2 συνεχίστηκε με πληθώρα εξόδων, αλλά χωρίς κόκκινη σημαία, ενώ η μάχη εξελίχθηκε μεταξύ Red Bull και Ferrari. Το ταχύτερο πέρασμα πήρε τελικά ο Verstappen, αφήνοντας πίσω του τον Leclerc (κατά 83 χιλιοστά) και τον Sainz. Εντυπωσιακή ήταν η απόδοση του Alexander Albon της Williams που έκανε τον 9ο ταχύτερο χρόνο, με τον Lance Stroll της Aston Martin να βρίσκεται μόλις ένα χιλιοστό μπροστά του, στην 8η θέση.

Στο τέλος του SQ2 αποκλείστηκαν οι: Piastri, Hulkenberg, Ocon, Magnussen, Sargeant.

To SQ3 ξεκίνησε με τις δύο Red Bull να κάνουν δυναμική είσοδο στην πίστα. Η μάχη εξελίχθηκε μεταξύ του Verstappen και του Leclerc, καθώς ήταν οι μόνοι που έσπασαν αμέσως το φράγμα του 1:41, με τον Μονεγάσκο να ανεβαίνει στην κορυφή, σημειώνοντας χρόνο 1:41.697.

Το τελευταίο δίλεπτο της  διαδικασίας, οι οδηγοί μπήκαν σε παράταξη, για να σημειώσουν τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους. Ο Leclerc κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία, παρά το γεγονός ότι είχε μία σύγκρουση με τον τοίχο, αφού έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Η μπροστινή του αεροτομή έσπασε, αλλά ο Verstappen πίσω του δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του. Αντιθέτως, έχασε τη δεύτερη θέση από τον Μεξικανό teammate του, Sergio Perez.

Charles Leclerc

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Leclerc, Perez, Verstappen, Russell, Sainz, Hamilton, Albon, Alonso, Stroll, Norris.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

Sprint Shootout