Με αναβαθμίσεις η Mercedes στο Μπακού

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Σε «νέο μονοπάτι» μπαίνει η Mercedes σύμφωνα με τον Lewis Hamilton ο οποίος αποκάλυψε μερικώς την εξέλιξη της W14, ερχόμενη στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Mercedes, δείχνει να έχει φέρει το πρώτo της «πακέτο» εξέλιξης για το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν το οποίο και αναμένεται να τοποθετηθεί άμεσα στο μονοθέσιο, με τη γερμανική ομάδα να προσπαθεί απεγνωσμένα να “ψαλιδίσει” την απόσταση με τη Red Bull Racing.

Υπήρξε μία εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητα στο «στρατόπεδο» της Mercedes, με τον πρώην τεχνικό διευθυντή, James Allison να επιστρέφει στο τεχνικό τμήμα της ομάδας μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία ήταν ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής. Το ρόλο του επικεφαλής ανέλαβε ο Mike Elliot.

Lewis Hamilton

Παρόλο που στη Mercedes δεν περιμένουν το «πακέτο» αναβαθμίσεων να κάνει τη «νύχτα - μέρα» στην απόδοσή τους, ο Lewis Hamilton πιστεύει πως τα νέα κομμάτια που θα τοποθετηθούν στέλνουν την ομάδα σε ένα εντελώς νέο μονοπάτι σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη.

«Νομίζω, ότι θα είναι μία φυσιολογική αναβάθμιση, αλλά πιστεύω επίσης ότι είναι ένα νέο ξεκίνημα για εμάς» ήταν τα πρώτα λόγια του Βρετανού στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

«Στον πυρήνα του, θα παραμείνει το ίδιο μονοθέσιο, αλλά είναι μέρος του ταξιδιού που κάνουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Οπότε, δεν θα κάνουμε κάποια δυναμική έκπληξη, ούτε θα είμαστε εκεί που θέλαμε να ήμασταν στο ξεκίνημα της σεζόν» τονίζει ο Βρετανός και συμπληρώνει:

«Δεν καλύπτουμε την τρελή διαφορά που υπάρχει έτσι απλά. Πιστεύω όμως, ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός πως έχει γίνει τόση πολλή δουλειά στο εργοστάσιο. Παίρνει χρόνο να προοδεύσεις, πόσο μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. Για αυτό και είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό» ανέφερε ο οδηγός της Mercedes.