Alonso: «Μόνο να χάσουν μπορούν οι μεγάλοι από το Sprint»

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Τα λόγια του Max Verstappen επιβεβαίωσε ο Fernando Alonso, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον πρώτο αγώνα Sprint της σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Ισπανός βλέπει, πως από το Sprint οι κορυφαίες ομάδες του grid μπορούν μόνο να χάσουν πράγματα και τίποτα σημαντικό να κερδίσουν.

Η νέα μορφή των αγώνων Sprint, μπαίνει σε τροχιά αυτό το τριήμερο. Οι ομάδες θα έχουν μόνο ένα session ελεύθερων δοκιμαστικών, καθώς τη θέση των άλλων δύο πήραν το Σάββατο το Sprint Shootout και ο αγώνας Sprint. Ο Alonso, έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν με την πολύ βελτιωμένη Aston Martin, μετρώντας τρία βάθρα σε ισάριθμους αγώνες.

Fernando Alonso

Ωστόσο, ο Ισπανός εμφανίστηκε επιφυλακτικός, διότι με την Aston Martin να θεωρείται πια μία ομάδα που «τρέχει μπροστά», τα μεγάλα λάθη μπορούν να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση. Κάτι τέτοιο, μόνο προβλήματα θα φέρει στη βρετανική ομάδα, αφού ένα μεγάλο ατύχημα δυνητικά, μπορεί να τη «λαβώσει» σοβαρά πριν τον αγώνα του Σαββάτου.

«Είναι πολύ εύκολο να γίνει το λάθος» τονίζει αρχικά ο Alonso.

«Νομίζω, ότι στο τέλος του Q3, όλοι θα έχουμε προσαρμοστεί στην πίστα και θα κάνουμε τον καλύτερο δυνατό μας γύρο. Αλλά στο Q1, αν φρενάρεις δυνατά για παράδειγμα και τρακάρεις, ειδικά εδώ στο Μπακού που δεν υπάρχουν χώροι για λάθη, θα φανείς πολύ... λάθος» αναφέρει ο πολύπειρος Ισπανός και συμπληρώνει:

«Επομένως, νομίζω ότι αυτό το τριήμερο, υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν σοβαρά λάθη, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη. Οπότε, πρέπει να τα αποφύγουμε».

«Όταν έχεις ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, μόνο να χάσεις μπορείς σε μία διαφορετική μορφή αγώνα, όπως είναι το Sprint. Το ίδιο ισχύει σε έναν αγώνα με βροχή ή σε κατατακτήριες με βροχή, μόνο να χάσεις πράγματα έχεις. Επομένως, αυτή είναι η δυσκολία της διαφορετικής μορφής αγώνα, αυτή βλέπω τώρα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια» τα λόγια του δις παγκόσμιου πρωταθλητή.