Συνεχίζει την κριτική στους αγώνες Sprint και μετά τις μετατροπές ο Verstappen

×

Του Γιώργου Ανανίδα

Δεν αλλάζει στάση και οπτική γωνία ο Max Verstappen όσον αφορά τους αγώνες Sprint και τη μορφή τους, ακόμα και μετά τις αλλαγές οι οποίες επήλθαν από τα αφεντικά της Formula 1.

Max Verstappen

Στο τριήμερο του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, θα έχουμε για πρώτη φορά session το οποίο θα ονομάζεται «Sprint Shootout», θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου και μέσω αυτού θα κριθεί η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα Sprint. Μέχρι προσφάτως, η σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής κρινόταν από την τελική κατάταξη του αγώνα Sprint. Πλέον όμως, το Sprint θα είναι ένας αγώνας από μόνος του με βαθμούς για τους πρώτους οκτώ που θα τερματίσουν, ενώ η σειρά εκκίνησης του Grand Prix θα κριθεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Ενώ η πλειονότητα των οδηγών δείχνει αρκετά ευχαριστημένη με αυτή την αλλαγή, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει εκδηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν αντίθετη γνώμη. Ο Verstappen διαφωνεί με την ύπαρξη του Sprint, επειδή δεν υπάρχει αρκετό «κέρδος» για τους οδηγούς, βάσει του μεγάλου ρίσκου που παίρνουν τα μονοθέσια των πρώτων θέσεων.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε αν οι οδηγοί θα κυνηγήσουν τις θέσεις στο Sprint του Σαββάτου, ο Ολλανδός απάντησε καυστικά: «Ίσως κάποιοι που είναι σταθερά εκτός βαθμών και προσπαθούν να πάρουν έστω έναν βαθμό».

«Εφόσον είσαι μπροστά όπως εμείς, θα πάρεις οκτώ, επτά ή έξι βαθμούς. Δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη διαφορά και υπάρχει το μεγάλο ρίσκο του να υπάρξει κάποιο ευτράπελο» τονίζει ο Verstappen και συνεχίζει:

«Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές με την προηγούμενη μορφή του Sprint. Νομίζω πως απλά θα υπάρχει λίγο περισσότερο χάος γύρω μας, επειδή θα έχουμε έξτρα κατατακτήριες. Όμως, αυτή η πίστα είναι έτσι κι αλλιώς χαοτική, επομένως αυτή η κατάσταση θα την κάνει ακόμα πιο χαοτική» δηλώνει ο 25χρονος Ολλανδός.